• DOLAR 32.455
  • EURO 34.488
  • ALTIN 2473.992
  • ...
HÜDA PAR Irak Kürdistan`ında YNK ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ve beraberindeki heyet, Hewlêr/Erbil’de Irak Devlet Başkanı Talabani’nin partisi YNK (Yekiti Nıştımani Kürdistan) Genel Merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini, YNK Merkez Şura Üyesi Sadi Ahmed Pirê ve parti üst yönetimi karşıladı.
 
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, kendilerini kabul edip misafir ettikleri için teşekkürlerini bildirdikten sonra, yeni siyasi bir parti kurduklarını bu münasebetle başta komşu ve yakın partileri ziyaret etmek istediklerini ifade etti. Kürdistan bölgesi ziyaretine önem verdiklerini dile getiren Temel, bölgenin sorun ve problemlerini burada halkı temsil edenlerin çözmesinin daha doğru olacağını bunun da ancak partiler arasında diyalogla aşılabileceğine inandıklarını söyledi.
 
YNK Partisi Merkez Üyesi Sadi Ahmet, HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sadi Ahmet, parti olarak herkesle olumlu ilişkiler içine girmek istediklerini, şu anda hem Kürdistan, hem Irak ve hem de Ortadoğu`nun dengesinin YNK ve lideri Celal Talebani olduğunu onun da hastalanmasının kendilerini endişelendirdiğini, ancak şu anda sağlığının iyiye doğru gittiğini söyledi.
 
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, Mam Celal’ın sağlık durumunu sorarak, Talabani’nin Irak ve Kürdistan bölgesinin bir dengesi olduğunu şu kargaşada ona ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
 
Karşılıklı sohbet ve bölgesel sorunların zikredilmesinden sonra görüşme sona erdi.  (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir