• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Batman`da "Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Valiliği, Batman Kent Konseyi ve Batman Barosu tarafından düzenlenen “Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı” Batman Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.

 

Çalıştaya Batman Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim ve İl Genel Meclis Başkanı M. Salih Aktan, bazı kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

 

Batman’da çocuklara yönelik yapılan çalışmalar ve kurumların hazırladıkları raporların görüşüldüğü çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman’da çocukların daha iyi şartlarda yaşaması gerektiğini vurguladı. Son yıllarda köyden kente yoğun bir göç yaşandığını ve bununda beraberinde sorunlar getirdiğini belirten Temel, kurumların, sorunların aşılması konusunda birbirlerine yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Batman Valisi Yılmaz Arslan ise yaptığı konuşmada, çocuk hakları için tüm kurumların koordineli çalışması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu konuda Valilik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

 

Arslan konuşmasının devamında, evrensel hakların nereden alınırsa alınsın takdir edilmesi gerektiğine dikkat çekerken referansı hangi kaynak olursa olsun insanlığın ve toplumun yararına olan düzenlemelerin alınıp kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Batman Nüfusunun yüzde 60’ının 7 ile 24 yaş grubu olduğuna dikkat çeken Arslan, 170 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bir kent olarak çarpık kentleşme, göç ve fazla çocuk sayısının risk zemini oluşturduğunu kaydetti.

 

Batman’daki STK’ların bugüne kadar SODES projelerinden yeterince faydalanamadığından yakınan Arslan, yerel yönetim, kamu kurumu ve STK’lara seslenerek, ortak proje yapmaları konusunda çağrıda bulundu.(M.Fatih Akgül-LKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir