• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Malatya'da korkutan deprem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dakika haberleri: AFAD, saat 17.02'de merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Habertürk canlı yayınına bağlanarak, “Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok. Can, mal ve yapılarla ilgili bize gelen ihbar yok. Şu anda iletişim kuramadığımız bir yer yok” dedi.

Gürkan, "Depremi baya hissetik" değerlendirmesinde bulundu.

Pütürge Üçyaka Muhtarı Selahattin Sevim, bölgede hasarlı evleri olduğunu söyledi. Sevim, "Can kaybımız yok ama, daha önceki depremlerde ağır hasarlı evlerimiz vardı. O evlerde yeni yıkımlar olmuş ama çok şükür can kaybımız yok" dedi. 

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir