• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Malatya’daki çıplak heykelin kaldırılmasına yönelik başvuru yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya şehir merkezinde, Kanalboyu'nda Orduevi ile Hürriyet Parkı arasında bulunan bulvarda yer alan Mustafa Kemal heykelinin yanındaki çıplak erkek heykeli tüm tepkilere rağmen halen kaldırılmadı.

Çıplak heykelin kaldırılması için bir grup avukat Malatya Valiliğine başvuruda bulunmuştu.

 

Valilikten gelen cevap ile ilgili hukukçular adına İLKHA’ya konuşan Avukat Cengiz Yılmaz, Valiliğin, heykelle ilgili işlem yapılabilmesi için Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun izin vermesinin gerektiğini bildirdi.

Valilik cevabının ardından bu kez Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna başvurduklarını söyleyen Yılmaz, Malatya’nın göbeğine dikilen çıplak heykelin bir utanç kaynağı olarak yıllardır durduğuna vurgu yaptı.

Çıplak heykelin kaldırılması yönündeki taleplerinin bazı çevrelerce farklı taraflara çekildiğine işaret eden Yılmaz, "Fakat bizim talebimiz çok net. Talebimiz, halkımızın ahlaki değerlerine zıt işbu çıplak heykelin, yasal mevzuata uygun şekilde kaldırılmasıdır. Zira milletin maddi manevi varlığını korumak Anayasanın devlete yüklediği bir sorumluluktur." dedi.

"İstikbalin simgesi olan bayrağımızın Çıplak heykelin eline konulması bayrağımıza alenen hakarettir"

Yılmaz, "Kaldı ki, söz konusu çıplak heykelin elinde, Türk Bayrağımızın konulması, İstiklalimizin simgesi olan mukaddes bayrağımıza alenen hakarettir. 2893 sayılı Türk bayrağı kanununun 7. Maddesi ‘Türk bayrağı, layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz’ hükmü amirdir. Bu nedenle hukukun işletilmesi, milletimizin ve mukaddes bayrağımızın manevi değerini zedeleyen işbu çıplak heykelin, yetkililerce derhal kaldırılması gerekir." diye konuştu.

Bölge Kuruluna başvuru yaptık ve süreci takip ettiklerini söyleyen Yılmaz, "Malatya halkı, utanç duydukları söz konusu çıplak heykelin kaldırılması için defalarca tepki göstermişlerdir. Bizler de avukat meslektaşlarımızdan oluşan genişçe bir hukukçu kitlesi ile, halkımızın bu haklı tepkisinin hukuki zeminde sonuna kadar savunuculuğunu yapacağımızı buradan ifade etmek isteriz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir