• DOLAR 32.582
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2431.302
  • ...
Lise öğrencileri yiyeceklerin etkisini araştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen proje çalışmalarında lise öğrencileri tarafından ilginç çalışmalara imza atıldı.

 

Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencileri Kemal İnanır ve Doğukan Elibol, Hamsterlar üzerinde yaptıkları çalışmada doğal ve katkı maddeli yiyeceklerin canlıların gelişmesi ve metabolizması üzerine etkisini araştırdı.

 

İki adet Hamster alan İnanır ve Elibol, Hamsterlardan birini doğal gıdalarla beslerken diğerine yapay gıda verdiler. Belli bir süre sonunda ağırlıklarının eşit miktarda arttığını belirten, İnanır ve Elibol, “Yapay yemlerle beslenen Hamster 2 ay sonunda, doğal yemle beslenen hamstera oranla kat kat daha pasif kalmıştır. Çarkı döndürme sayıları neredeyse yarı yarıyadır. Bunlara ek olarak doğal yiyecekle beslenen Hamster verdiğimiz tüm yiyecekleri yerken, yapay yemle beslenen Hamster sadece çok acıktığında yani yemek zorunda kaldığında verdiğimiz yemleri yemektedir. Günün normal saatlerinde yapay yemle beslenen Hamster uyumaktadır, fakat doğal yiyeceklerle beslenen Hamster hareketlidir”(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir