• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Zeytinburnu'nda camiler Ramazan ayında titizlikle temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Zeytinburnu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçedeki camilerin tuvalet ve abdesthanelerinde, camilerin içerisinde yılın 365 günü düzenli olarak temizlik hizmeti sağlayarak ücretsiz olarak halkın hizmetine sunuyor.

Belediye tarafından her camide görevlendirilen çalışanlar, lavabolarda kâğıt havlu, peçetede ve sıvı sabun tedarikinde sorun yaşanmaması adına titizlikle çalışma yürütüyorlar.

Yine belediye tarafından görevlendirilen ekipler tarafından camilerin avluları yıkanıyor, cam, minber, ayakkabılık, rahle gibi camide bulunan tüm malzemelere detaylı temizleniyor. Cami halıları ise sık sık temizlenip süpürülmenin yanı sıra belli aralıklarla da halı yıkama makinaları ile yıkanıyor.

Ramazan ayında ise ilçedeki tüm camilerin halıları yıkanıp kandil gecelerinde gül suyu ile kokutularak Müslümanların ibadetlerini temiz bir ortamda rahatlıkla yapabilmelerine olanak sağlanıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muhammet Kısa

Camilerin tüm temizliği belediye tarafından yapılıyor

Camilerde sürdürülen hizmetlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Zeytinburnu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muhammet Kısa, "İlçemiz genelinde bulunan 37 camimiz ve 45 mescidimizin bakımı rutin olarak düzenli bir şekilde yapılıyor. Ayda bir defa tüm camilerimizin genel temizliği yapılıyor. İki ayda bir de halıları yıkanarak düzenli olarak temizlikleri yapılmaktadır. Ayrıca ilçemiz genelinde bulunan tüm camilerdeki umumi tuvaletlerimiz ücretsiz olup buralarda birer personel görevlendiriyoruz. Tuvaletlerimizin tuvalet kâğıdından, havlusundan ve sıvı sabun gruplarına kadar tamamen belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Personellerimiz düzenli olarak temizliklerini yapmaktadırlar. Vatandaşlarımızdan da herhangi bir ücret talep edilmemektedir." dedi.

"Amacımız, vatandaşlarımızın evlerinde yaptığı ibadet rahatlığını camilerimizde sunmaktır"

Ramazan öncesinde de tüm camilerde genel temizliğin yapıldığını, ihtiyaç duyulan noktalarda halı yıkamaların yapıldığını belirten Kısa, "Berat Gecesi'nde tüm camilerin halılarının temizliği gülsuyu ile yapılmıştır. Şu anda da düzenli olarak camilerimizin temizliği yapılmaktadır. Aynı zamanda kadir Gecesi'nde halılarımız gülsuyu ile kokutularak tekrar temizlenecektir. İhtiyaç duyulan noktalarda talep edilmesi halinde ekiplerimiz anında müdahale etmektedir. Camilerle ilgili iki ekibimiz var. Bir ekip halılarımızın ve cami içerisindeki temizliği yaparken diğeri de halıları yıkamaktadır. Amacımız, vatandaşlarımızın evlerinde yaptığı ibadet rahatlığını camilerimizde sunmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir