• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi bazı ülkelerin eylemleri kınamasına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejime yönelik gerçekleştirilen eylemleri kınama mesaji atan bazı devletlere Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi tarafından tepki geldi.

Komite tarafından yapılan açıklamada, "işgalin ve savunmasız olan halkımıza karşı işlenen suçların yanında yer alan bu kınamaları şiddetle reddediyoruz. Bu devletlerin halkın tutumlarıyla uyum içerisinde olmaları daha yararlıydı. Bu ülkelerin Filistin, Filistin halkını ve direnişi kınamalarından dolayı halkımızdan özür dilemesini ve geri çekilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu ülkeleri Filistin halkının hakkı olan topraklara sahip çıkmaya çağırdığı açıklamada, "Bu ülkeler işgal rejiminin politikasını kınamalıydı ve dünya ülkelerinden işgalcilerin cinayet, şehirlere baskın ve Mescid-i Aksa'da ibadetin kısıtlanması politikasını kınamalarını talep etmeliydiler." dedi.

Komite son olarak işgale karşı direnişlerinin uluslararası hukukla güvence altına hak olduğunu, Filistinli kahramanların bu toprakları ve kutsal mekanları terk edene kadar işgale siyonistlere karşı direnmeye devam edeceğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir