• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da ilk defa "Eğitim Çalıştayı" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Batman Üniversitesi’nin iş birliğiyle ilk defa “Batman Eğitim Çalıştayı” yapıldı.

 

Batman Üniversitesi konferans salonunda saat 09.15’te yapılan Eğitim Çalıştayı’na Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, bazı kamu kurum müdürleri ve eğitimciler katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa yaptı. Akboğa, Batman’da Eğitim Çalıştayı yapmalarındaki amaçlarının Batman’ın eğitim niteliğini artırmak, sorunları minemize etmek ve çözüm odaklı bir eğitim faaliyetini eğitim bileşenleriyle yürütmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Batman’da eğitim ile ilgili olduğu tespit edilen 36 farklı kurum ve 56 kişinin Çalıştaya katıldığını ifade eden Akboğa, “Çalıştay, her kesimin temsilcisinin yer aldığı ayrı bir masada bir moderatör ve raportör tarafından yürütülecek. Adeta bir beyin fırtınası ortamında eğitim paydaşları görüşlerini sorun tespiti ve çözüm önerileri şeklinde moderatörün yönetiminde gerçekleştirilirken, raportör tarafından görüşler kaleme alınacak. Üç ayrı komisyonun raporları, Bilim ve Danışma Komisyonunca ortak bir rapora dönüştürülecek. Çalıştayın sonuç raporu ikinci günde kamuoyuna paylaşılacak. Ardından Çalıştay raporu kitaplaştırılarak, eğitim kurumlarına ve 80 ile dağıtılacak” dedi.

 

6 buçuk milyon TL Batman’daki okullar için ayrıldı

Açılış konuşmasının ardından Batman Valisi Yılmaz Arslan söz alarak, Batman’da eğitimin kalitesini yükseltmeye yönelik olarak bir çalışma yapıldığını vurguladı. Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün artık inşaatlarla vaktini harcamasını istemiyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün artık sadece eğitimin kalitesinin artırılması için çalışmasını istiyorum. Bu sene Özel İdareden ayrılan yaklaşık 6 buçuk milyon lira parayı sadece Batman’daki okulların onarımları için ayırıyoruz. Bu para elbette yetmez ama bunun bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Eğer bu ilde bir başarı varsa hepimizin başarısı ve eğer başarısızlık varsa hepimizin başarısızlığıdır.”

 

Konuşmaların ardından 15 dakikalık bir ara verildi. Aradan sonra gruplara ayrılan çalıştay katılımcıları 4, 5 ve 6 No.lu salonlarda çalışmalara başladı. Komisyon çalışmalarının 23 Mayıs Perşembe günü sonuç bildirgesi okunduktan sonra kapanış konuşmalarıyla çalıştay sona erecek.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir