• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
İran'dan Filistinli direnişçilerin eylemlerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatipzade, Filistin'in işgal edilmiş topraklarında direnişçilerin son zamanlarda gerçekleştirdiği silahlı ve bıçaklı eylemleri değerlendirdi.

Siyonist işgal rejiminin uyguladığı ırkçılık, baskı ve terörün Filistin'deki sorunların asıl sebebi olduğuna dikkat çeken Hatipzade, "İşgalcilere karşı mücadele, savunmasız Filistin halkının meşru ve doğal hakkıdır ve siyonist rejimin Kudüs'teki kutsal mekanlarına süregelen saldırılarına ve cinayetlerine bir cevaptır." dedi.

İran’ın Filistin davasına ve halkının kurtuluş mücadelesine verdiği desteği yineleyen Hatipzade, tüm dünyayı ve uluslararası toplumu, siyonist apartheid rejiminin işgali ve terörüne karşı Filistin halkının güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmaya ve Filistin'deki siyonist saldırganlığını önlemek için harekete geçmeye çağırdı.

Filistin sorununun çözümü için referanduma gidilmesi gerektiğini vurgulayan Hatipzade, "Hiçbir sözünü tutmayan sahte rejimin vahşi huyuna bakıldığında, Kudüs'ün kurtuluşu ve Filistinlilerin kendi kaderini belirleme hakkına erişmesi yönünde işgal rejimini demokratik bir çözümü kabul etmeye zorlamak için tek bir seçenek direniştir." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir