• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Biberonda BPA Kullanımına Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl İl Tarım Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği`nde yaptığı değişiklik, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

 

Açıklamada, "Tebliğ uyarınca, referans numarası ``13480`` olan ``2,2-Bis(4-hidroksifenil)propan``, Türk Gıda Kodeksi (TGK)-Bebek Formülleri ve TGK-Devam Formülleri Tebliğleri`nde bebek olarak tanımlanan tüketici grubu için kullanılan, polikarbonat madde ve malzemelerin üretiminde kullanılamayacak" denildi.

 

Tebliğdeki geçici madde uyarınca, halen faaliyet gösteren ve bu tebliğ kapsamındaki ürünleri üreten, ithal eden ve satan iş yerleri, 1 ay içinde tebliğ hükümlerine uyacağı belirtilen açıklamada, "Bu süre içerisinde gerekli düzenlemeleri yapmayan iş yerleri ve satış yerlerinin faaliyetine izin verilmeyecek. Bu iş yerleri hakkında 5996 sayılı ``Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu`` hükümlerine göre işlem yapılacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Tüketicilerin bebek biberonu alırken, etiket bilgilerinde ``2,2-Bis ( 4-hidroksifenil ) propan`` ( Bisfenol A maddesi ) yazan biberonları almamaları gerektiği vurgulandı.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir