• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Özbekistan’da Namaz ve Oruç Bile Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbekistan’ın korku ile yönetildiğini ifade eden İngiltere eski Büyükelçisi Craig Murray; Müslümanların günde 5 vakit namaz kılması ile Ramazan’da oruç tutmasının bile yasak olduğunu söyledi.

Özbekistan diktatörü İslam Kerimov, 8 yıl önce Andican’da katliama imza attı. Ülkeyi korku imparatorluğu ile ayakta tutmaya çalışan Kerimov’un ailesi ve yakınları haricindeki hiç kimse ne özgürce yaşayabiliyor ne de karınlarını doyurabiliyor. Kerimov’un kızları Gülnara ve Lola’nın Avrupa’nın farklı ülkelerinde 500 bin dolarlık evleri bulunurken, bir Özbek ise bir ayda kazandığı 40 dolar ile geçinmeye çalışıyor. Özbekistan’da 2002-2004 arasında İngiliz Büyükelçiliği yapan Craig Murray, yaşanan zulümlere bizzat şahit olmuş. Murray, Batılı ülkelerin Özbekistan’daki zulümleri görmediğini söylüyor. Murrag ayrıca Amerika’nın CIA programı kapsamında farklı ülke vatandaşlarını sırf işkence görmeleri için Özbekistan’a gönderdiğini belirtiyor.

“Özgür Özbekistan” konferansına katılmak için İstanbul’a gelen Craig Murray`in sözleri şöyle:

Diplomat olmam nedeniyle Nijerya gibi diktatör ülkelerle karşılaşmıştım ama totaliter bir ülkeye ilk defa gitmiştim. Özbekistan tamamıyla değişik bir ülkeydi. Her köşede polis vardı, her apartman bloğunda casus vardı. Herkes korkuyordu. Herkeste korku vardı. İnsanların dini olarak kendi yaşamlarının yaşamasının haricinde bir iş, ticaret yapması, dükkan açması bile yasaktı. Totaliter bir rejimdi.

Akit 

Bu haberler de ilginizi çekebilir