• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Hükümetin Topladığı Paralar Ulaştırılmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, 2008 yılında İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı sonrası toplanan paraların, Gazze’ye ulaştırılmadığını ve bir bankada bekletildiğini belirtti. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla sorulan sorulara farklı cevaplar aldıklarını bildiren Bitmez, “Aynı konuda, aynı yere ve aynı muhteva ile sorulan sorulara verilen cevaplar birbirinden oldukça farklı. Ortada birbirini tutmayan rakamlar var. Milletimizin, sofrasındaki ekmekten kesip bağışladığı paralar hâlâ bankada faizde midir, yoksa başka yerlere mi dağıtılmıştır? Bu paralar nerededir?” diyerek cevap istedi.

Hükümetin Topladığı Paralar Ulaştırılmadı

Katil İsrail, Gazze halkına yaptığı saldırıların en büyüklerinden birini 2008 yılında gerçekleştirmişti. ‘Dökme Kurşun’ adıyla bilinen saldırı sonrası çoğu kadın, çocuk ve yaşlı Filistinli hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası AKP hükümeti tarafından yardım kampanyası düzenlenmiş ve ülkemiz insanının fedakârlıklarıyla kampanya dahilinde çok miktarda para toplanmıştı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, toplanan yardımlarla ilgili çok önemli bir bilgi paylaştı. Bitmez, hükümet eliyle toplanan paraların yardım bölgesine ulaştırılmadığını söyledi.

Rakamlardaki Tutarsızlık Ortada

‘Başbakanlık yardım hesapları dahil tüm hesaplarda; 68.5356.005 TL, 325.424-ABD Doları, 3.345.107 EURO, 420 İngiliz Sterlini ve 2.904 İsviçre Frangı toplanmıştır. Hâlihazırdaki, 55.485.492.00 TL, 337.941 ABD Doları, 3.623.913 EURO, Vakıfbank Finans Market Şubesi’nde değerlendirilmektedir’ denilirken, 09/05/2013 tarihinde verilen cevapta ise ‘Filistin Yardım Kampanyası kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olarak 6,6 milyon USD tutarında 12 bin 500 ton un alımı ve söz konusu unun Gazze’ye ulaşımı sağlanmıştır. Şuan hesaplarımızda 8,208,895,81 TL bulunmaktadır’ açıklamalarına yer verildi. Görüldüğü gibi rakamlardaki tutarsızlık ortada” diye konuştu. /11

Hocamızın Çalışmalarına Baksınlar

Hükümet’in “Gazze’ye un yardımı yaptık” açıklamasını da eleştiren Bitmez, “Başına bomba yağan insanlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verdiği unlarla saldırıları püskürtecek değil. Başbakanlık’ın görevi un yardımı yapmak değil, unu yardım kuruluşları da gönderiyor” diye konuştu. Yardımın ulaştırılması konusunda hükümete Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı hatırlatan Bitmez, “Bosna Savaşı sırasında Erbakan Hocamızın nasıl yardım gönderdiği medyada geniş yer almıştır. Bir kendi yardım organizasyonlarına, birde Hocamızın çalışmalarına baksınlar” dedi.

Un göndermişler!

Hükümet’in “Gazze’ye un yardımı yaptık” açıklamasını da eleştiren Bitmez, “Başına bomba yağan insanlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verdiği unlarla saldırıları püskürtecek değil. Başbakanlık’ın görevi un yardımı yapmak değil, unu yardım kuruluşları da gönderiyor” diye konuştu.

Bu Sorular Cevap Bekliyor

Hasan Bitmez, milletimiz adına soruyoruz diyerek, şunları söyledi:

“Soru aynı olmasına karşın, neden cevaplar birbirinden farklıdır?

Para miktarındaki ciddi farklılığın nedeni nedir?

Bu devlet ciddiyetiyle bağdaşıyor mu?

Yaklaşık dört yıl geçmesine karşın niçin bu yardımlar başına neredeyse her gün bomba yağan Gazze halkına hala ulaştırılmıyor?

Paralar şu anda tam olarak nerededir?

Bu paralar faize yatırılıp, bankada bekletilecekse neden toplanmıştır?

Ayrıca toplanan yardımların nakden Gazzze hükümeti yetkililerine teslim edilmemesi Gazze yönetimini El-Fetihle anlaşmaya mecbur kılmak için midir?

Hükümet İsrail’in isteği üzerine Hamas’a El-Fetih ile birleşme teklifi götürmüş müdür?

Saadet Partisi olarak, tüm bu ve benzeri soruların cevaplarını, milletimiz adına talep ediyor ve bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da, aynı hassasiyetle konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Sayın Başbakana ve hükümet yetkililerine ‘Dereye Su Gelene Kadar, Kurbağanın Gözü Patlar’ atasözümüzü hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir