• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar;

Bütün gayretimiz Karadeniz gazının ilk etabını 2023'te milletimizin hizmetine sunmak. Bugüne kadar 8 kuyumuzun sondajını tamamladık, bir kuyuda arama devam ediyor. Türkali 1 ve 2 kuyularında alt tamamlamalarını tamamladık. Deniz etüt çalışmalrını da bitirdik. Gemilerimizde yoğun bir mesai harcıyoruz. Bugün de 6 aylık hazırlığın ardından Yavuz'u Karadeniz'deki ilk görevine uğurlayarak sahadaki faaliyetlerimize önemli bir ivme daha kazandırmış olacağız.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki üs tamamlamayı yürütmek için sistem ve ekipmanlar yükleniyor yüklendi. Yavuz'u birazdan açtığımız kuyuların deniz tabanındaki işlerini yapmak için sefere uğurlayacağız. Kuyubaşı vanasını deniz tabanına indirmek için Yavuz'u uğurlayacağız. Fatih Gökçebey 1 kuyusunda keşif amaçlı sondajına Kanuni ise alt tamamlama için Türkali 5 lokasyonuna gönderdik. Yavuz da göreve başlayınca 3 gemi ile Karadeniz'deki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek için Filyos'ta insanüstü çalışma devam ediyor. Bugün dünyanın en büyük inşaat projelerinden birisi burada yürütülüyor.

Doğalgaz keşfi için 2 sene önce Karadeniz'deki hareketlilikten sonra çalışmalar hız kazanmaya başlandı. Fatih Sondaj Gemisi ilk keşfi 320 milyar metreküp olarak Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusunda yapılmıştı ardından Tuna-1 kuyusunda 85 milyar metreküp keşif yapıldığı ve Amasra-1 kuyusunda da 135 milyar metreküp gaz keşfi yapıldığı açıklanmıştı. Karadeniz'de Fatih Sondaj Gemisi ve Kanuni sondaj gemileri çalışmalarına devam ederken keşfi yapılan doğalgazların entegre olması için İlki Mart ayının sonunda diğeri ise dün Filyos Limanı’na getirilen kuyubaşı vanaları, Yavuz Sondaj Gemisi ve KAŞİF isimli su altı robotuyla deniz tabanına indirilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir