• DOLAR 32.527
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2488.789
  • ...
Kuaför esnafı, Ramazan’da imkânı olmayanları ücretsiz tıraş ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Kültür Mahallesi Mezopotamya Caddesi üzerinde faaliyet gösteren erkek kuaförü Yusuf Raşit Kaplan, Ramazan ayı boyunca imkânı olmayanları ücretsiz tıraş etme kararı aldı.

İş yerinin camına “Ramazan ayı boyunca kuaför salonumuzda imkânı olmayan çocuk veya yetişkin bireyler ücretsiz olarak tıraş edilecektir. Çekinmeden giriniz” yazısı asan Kaplan, örnek bir davranışa imza attı.

Yaptığı uygulama hakkında konuşan Mehmet Raşit Kaplan, İLKHA muhabirine, her Ramazan ayında bu hizmeti verdiğini söyledi.

“Her Ramazan’da kampanyayı başlatıyorum”

Daha öncede Sason ilçesinde bu faaliyeti yürüttüğünü ifade eden Kaplan, “4 yıldır iş yerim buradadır. Daha önce Sason ilçesinde bu mesleğimi sürdürüyordum. Orada da her Ramazan ayında ücretsiz tıraş kampanyası yapıyordum. Batman’a yerleştikten sonra da insanlara faydalı olabilmek için maddi durumu olmayanlara her sene olduğu gibi bu senede Ramazan ayı vesilesiyle ücretsiz tıraş kampanyasını başlattım.” dedi.

Mehmet Raşit Kaplan

“Diğer esnaflar için de bir farkındalık oluşsun istiyorum”

Amacının ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Kaplan, şöyle devam etti:

“Durumu olmayan insanları çağıramadığımız için iş yerimizin camına bir yazı yazdık. Yazımızı görenler görmeyenlere, bilenler bilmeyenlere bildirsin ki amacımız durumu olmayan vatandaşa bir katkımız olsun. Bu kampanyayla, hem Ramazan ayında farkındalık olsun hem de esnafımız da bu kampanyayı görüp onlar da vatandaşa yardımcı olmalarını istedim.”

“Ramazan ayında hayır duası almak çok güzel”

Her esnafın Ramazan ayı boyunca imkânları ölçüsünde bir kampanya başlatmaları gerektiğini ifade eden Kaplan, “Esnaf arkadaşlarımızın kampanya başlatmaları iyi olur. Tıraş olmaya gelen vatandaşlarımız tıraşlarını olduktan sonra bize hayırlı dualar edip gidiyorlar. Bu mübarek Ramazan ayında hayır duası almak çok güzeldir. Allah yolunda yapılan her amel güzeldir.” diye konuştu.

Sedat Kavak

“Böyle davranışların diğer esnaflara da örnek olmasını diliyoruz”

Çevre sakinleri ise başlatılan bu uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek imkânı olmayanlara ücretsiz hizmet verilmesinin örneklik teşkil ettiğini kaydetti.

Bu tür davranışların herkese örnek olmasını isteyen Sedat Kavak, “Kuaför arkadaşımız Ramazan ayı vesilesiyle durumu olmayan vatandaşları ücretsiz tıraş ediyor. Özellikle Ramazan ayında böyle davranışların olması çok güzel bir şey, böyle davranışların diğer esnaflara da örnek olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir