• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
Şiddeti Önlemek İçin 10 Maddelik Önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bu doğrultuda bir dizi yaptırımları uygulamaya geçirecek olan Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte harekete geçti. Spor sahalarındaki şiddeti bitirmekte kararlı olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni sezona yetişmesini planladığı devrim niteliğindeki 10 madde hazırladı. Kamuoyunda sık sık dile getirilen elektronik bilet uygulaması ile deplasman yasağının kaldırılması, devrim planının sadece ilk basamakları.

İşte 2013-14 sezonunda uygulamaya geçecek 10 madde:

Elektronik bilet: Taraftarlar artık elektronik biletle sahalara girecek. Ve bu biletler sadece kredi kartı ile satılabilecek. Böylece taraftar hakkında bir bilgi bankası oluşturulabilecek.

Kameralı güvenlik sistemi: Her statta mutlaka kameralı güvenlik sistemi olacak. 60 milyon lirayı bulan maliyet, kulüplerce karşılanacak.

Karakola imza: Seyirden men cezası alanlar, karakola giderek imza verecek. Maça gitmediğini mutlaka beyan edecek. Gelmeyenleri bölge karakolları takip edip, yasal işlem başlatacak.

Holiganlar deşifre edilecek: Tribün olaylarını ateşleyen ve seyirden men cezası alanlar, deşifre edilecek. Ceza alarak tribünlere giremeyecek taraftarın fotoğrafları spor tesislerine asılacak.

Deplasman yasağı: Kulüp başkanları, deplasman yasağını kaldıracak. Spor Bakanlığı bu girişim için öncülük yapacak. Yasağın kalkma kararını bizzat kulüp başkanları kendisi açıklayacak.

Özel güvenlik: Başbakan’ın da rahatsız olduğu özel güvenlik, statlardan çıkacak. Emniyet güçleri asayişi sağlarken özel güvenlik, polisin emrinde hareket edecek.

Spor savcıları: Tüm şehirlerdeki spor savcıları, aktif hale gelecek. Müsabakalarda mutlaka bu savcılar bulunacak ve anında müdahale edebilecek.

Emniyette özel birim: Tüm maçlarda o ilin emniyet müdür yardımcısı görev yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bir birim oluşturulup, holiganlar yakın takibe alınacak.

Kadın seyirci: Saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası olan maçlarda uygulanan “kadın ve çocuk seyirci” uygulaması kalkacak.

Spor Kulüpleri Yasası: Yeni sezon başlamadan önce kulüpler yasası TBMM’ye sunulacak. Yasanın çıkması için yoğun bir çalışma başlatılacak.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir