• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2528.304
  • ...
"Devlet her kötülüğün anasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye’de alkolün son zamanlarda aşırı yaygınlaşması, alkolün zararları ve bunun için yapılan yeni düzenlemelerle ilgili konuşan Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr. Bünyamin Sevim, tüm zararlarına rağmen birilerinin alkolün yasaklanmasına tepki vermesine anlam veremediğini söyledi.

 

“Devlet her kötülüğün anasıdır”

Dr. Sevim, yaptığı açıklamada, “Yeşilay Cemiyeti eski Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı’nın alkol ile ilgili ifade ettiği gibi ‘Devlet her kötülüğün anasıdır’ demek gerekiyor aslında. Çünkü 90-100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda sadece batıya öykünme ve kompleksli ruh haliyle sağlıklı olsun veya olmasın batının yaptığı her şeyi hiç sorgulamadan taklit etme üzerine kurulu bir tarihle karşılaşıyoruz. Bu açıdan baktığımızda aynı şekilde bilimsel manada nerdeyse suçlanmadığı hastalık kalmadığı alkolün halen sırf ideolojik kaygılarla yasaklanmasına tepki verilmesi hakikaten anlaşılır gibi değil” dedi.

 

“Alkolün yasaklanmasına tepki gösterenlere anlam veremiyorum”

Son günlerde gündeme gelen alkolün belirli alanlarla sınırlı tutulması üzerinde uyarıcı sağlık bilgilendirme notlarının yayınlanması ve beraberinde satışa sunulmasının geç kalınmış bazı adımlar olduğunu vurgulayan Sevim, “Bu adımların atılması sırasında yine Türkiye’de beklendiği üzere belli bazı çevreler kendi alanlarına müdahale olarak algıladıkları için hemen seslerini yükseltmeye başladı. Bunu bir hekim olarak anlaşılır bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü alkol, başta yemek borusu, gırtlak, mide, kan, pankreas ve karaciğer gibi neredeyse vücudun en temel organlarından kalp gibi birçok organda ciddi patolojilere sebep olur. Yapılmış neredeyse yüzlerce, belki binlerce bilimsel makaleyle ve defalarca ispatlanmış olan zararına rağmen birilerinin halen alkolde diretmesi ya aşırı saflıktır ki, bu mümkün değil, ya da kapitalist çarkın devamı istenmektedir ki seslerini yükseltmektedirler” ifadelerini kullandı.

 

"Alkol kötülüğün anasıdır"

Hekimlerin ve uzmanların artık üzerinde çalışma yapılmasına gerek duymayacak kadar alkolün zararlarının ortaya çıktığını ifade eden Sevim, “Alkol ile ilgili bundan sonraki yapılacak araştırmalar artık birer tekrardan ibaret olacaktır. Alkolün zararlarıyla ilgili yapılan bu kadar istatistiklere rağmen kötülüğün anası olan alkolün bu kadar savunulmasını anlamıyorum. Alkol, adli olaylarda başat rol oynamaktadır. Elbette bizler Müslüman olarak Allah’ın bizleri uyardığı bu konuda da komplekse kapılmadan çok net bir şekilde sesimizi yükseltmemiz ve ifade etmemiz gerekir. Rabbimizin de buyurduğu gibi, alkol, ‘Aranıza kin ve düşmanlık koyan ve toplumu bozguna uğratan şeytanın aletleri (araçlarından)’ biridir. Bu yönüyle de tıbbi yönüyle de ne açıdan bakarsak bakalım alkolün en azından bir denetime tabi tutulması, kontrol altında olması ve kesinlikle özendirici reklamların yasaklanması lazımdır” şeklinde konuştu.

 

Yeşilay Cemiyeti eski Genel Başkanı Muharrem Balcı’nın 2007’de alkol ile ilgili 88 sayfalık çıkarmış olduğu raporun ve Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) Türkiye dahil 30 ülkeyi ihtiva eden araştırmaya göre olaylarda alkolün etki yüzdeleri şöyle:

 

“Cinayet yüzde 85, boşanma yüzde 80, eşler arası şiddet yüzde 70, tutukluluk yüzde 78, serserilik yüzde 70, mala yönelik suçlar yüzde 77, hırsızlık ve yankesicilik yüzde 71, işe gitmeme yüzde 60, intihara teşebbüs yüzde 90, tecavüz yüzde 50, trafik kazaları yüzde 70, akıl hastalıkları yüzde 60” (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir