• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
`Bakanlık Sayısı 15`e Düşürülecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, iktidara geldiklerinde 37 bakanlık bulunduğunu, bu rakamın şimdilerde 25`e düşürüldüğünü belirterek, “İnşallah bu sayı ileride 15`e inecek” dedi.

Metin, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü`ne bağlı sınır kapılarında birtakım incelemelerde bulunmak üzere Edirne`ye geldi. Partisinin İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Türkiye`nin vergi yükünün hemen hemen yarısını toplayan bir mekanizma, siyasi istikrarsızlık nedeniyle 18 yıl müsteşarlık olarak hizmet verdi” dedi.

Metin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bakanlığımız, 2011 yılındaki kanun hükmündeki kararname ile yeniden kuruldu. Malumunuz bizim teşkilatımız 1993 yılında Maliye Bakanlığı`ndan ayrılarak müsteşarlık olarak Başbakanlığa bağlandı. 18 yıl müsteşarlık olarak hizmet verdi. Bunun nedeni siyasi istikrar olmaması, koalisyonların olması ve koalisyonlardaki pazarlıklar. Biz iktidara geldiğimizde 37 bakanlık vardı, şimdi 25 bakanlık var. İnşallah ileride 15 bakanlığa indirilecek. Bunun nedeni vatandaşa olan hizmet kalitesinde daha organize bir yapının oluşması ve yürütmenin güçlenmesi. Sırf birileri bakan olsun, koalisyon hükümetleri kurulsun diye bakanlıklar kuruldu. Gelen bakan 6 ay, 1 sene bakanlık yaptı. Türkiye`nin vergi yükünün hemen hemen yarısını toplayan bir mekanizma yıllarca atıl kaldı.”

Edirne`deki sınır kapılarında en kolay ve en güzel hizmetin verilmesi konusunda gerekenin yapılacağının teminatını da veren Bakan Yardımcısı Metin, “Bu kapılarda oluşacak katma değerin Edirne`ye çok daha fazla dönemsi konusunda da kafa yoruyoruz” dedi. Metin daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası`na geçti.

Kaynak: Ajanslar
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir