• DOLAR 32.573
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2437.984
  • ...
Aşırı Sağcı Parti Liderine Müslüman Dersi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hollanda `nın Lahey kentinde Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Schilderswijk mahallesini ziyaret eden aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders `a hoşgörü dersi veren bölge sakinleri, caddelerine "Wilders`ı seviyoruz" pankartı astı.


Holanda`da geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında, Schilderswijk`teki Müslümanların "yerli halk"a baskı uyguladığı yönünde haberler yer alması üzerine mahalleyi sabah saatlerinde önce, basına haber vermeden Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ziyaret etti.

Asscher`den sonra da mahalleye, ziyaretini günler öncesinden açıklayan Wilders geldi. Basının yoğun ilgi gösterdiği kısa ziyaret, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Aşırı sağcı liderin yıllardır hedefinde olan ve bölgede yoğun olarak yaşayan Müslümanlar ise hoşgörü mesajı vermek amacıyla bir caddenin ortasına "Wilders`ı seviyoruz" pankartı astı. Mahalle sakinleri, pankartı kimseye karşı ön yargılı olmadıklarını göstermek amacıyla astıklarını dile getirdi.

Ziyaretinde önce polis merkezine giderek bilgi alan Wilders, ardından mahallede 10 dakikalık bir yürüyüş yaptı. Mahalle sakinleri ve esnafla temas etmeyen Wilders, açıklamasında, ziyareti mahallenin "norm ve değerleriyle Hollanda`ya ait olduğunu göstermek" amacıyla düzenlediğini söyledi.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir