• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...
Darulilim`den ahlaksız dizilere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Darulilim Genel Başkanı Mehmet Özer, TV`lerde oynatılan dizilerin aile ve toplumsal ahlakı yozlaştırmayı hedef aldığını belirterek, batının bile rahatsız olduğu düşüncelerin modernite adı altında İslam toplumun da yaşayan gençlere ve ailelere empoze edilmeye çalışıldığını ve bu çalışmaların hız kazandığını belirtti.

 

Doğan çocukların İslam fıtratı üzere olduğunu ve bu fıtratı aile, çocuklarının inancını Yahudi ve Hristiyanlık olarak değiştirdiğini belirten hadis-i şerifi hatırlatan Özer, ”Bu hadis-i şerifte anlaşılan mesaj şudur; doğan çocuklar İslam’ı kabul edebilir bir fıtrat üzerine doğuyor. Çocuğun İslam’a bağlı olmasında en önemli etken çevredir. Çocuğu yetiştiren ortamlar aile, okul çevresi ve sosyal alandaki meşguliyetidir. Televizyondaki ahlaksız dizilerin amacı batıdaki ahlaksızlığı İslam toplumuna yerleştirmektir” dedi.

 

“Batının ahlaksızlığı İslam toplumuna empoze edilmek isteniliyor”

Batı ahlakında 18 yaşından sonra çocukların her türlü kötülüğü yapmak için serbest olduğunu ve bu durumun batıda yasalar ile korunduğunu ülkemizde ise diziler yoluyla meşrulaştırılmak istenildiğini belirten Özer, “Dizilerin amacı toplumumuzun ahlak yapısını bozmaktır. Bir diğer amaç dizilerdeki model olan rollerdeki uygulanan ahlaksızlığın yaygınlaştırılmak istenilmesidir. Bu tür ahlaksızlığın amacı temiz kalpli, günahsız gençleri ve çocukları dizilerde gösterilen kötülüklere sevk etmek, bu çocukların aile yapısını bozacak şekilde yaygınlaştırmaktır” diye konuştu.

 

“Dizilerde içki gıda gibi”

Dizilerde ve TV programlarındaki bir diğer amaç alkolün meşrulaştırılması ve gençlere gayri meşru yolların sevdirilmek istenmesi olduğuna dikkat çeken Özer, ”Dizilerde aile sofrasıymış gibi gösterilen karelerde içkilerin adeta bir gıda gibi kullanılmasıyla, gençler bu kötü yola sokulmak istenmektedir. Bu ahlaksızlık, İslam toplumundaki ahlak anlayışına uygun değildir. Okul dizilerindeki amaç ise, gençlerin ve çocukların eğitimden uzak gayri meşru ilişkilerde olan bir gençliğin yetiştirilmek istenilmesidir. Bu tür ahlaki yozlaşmayı isteyenler bu tür projelerinde bir nebze olun başarılı olmuştur” şeklinde konuştu.

 

“Görevimiz ahlaksızlığa ciddi bir tepki vermektir”

Müslümanların görevi iyiliği emredip, kötülükten nehyetmek olduğunu ve bu amaçla ciddi tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Özer, “Görev olarak bu tür ahlaksızlıklara karşı ciddi bir tepki göstermeliyiz. Yüksek meblağlarla yapılan bu tür dizilere en ciddi destek sponsorlardır. Başbakanlığa, RTÜK’e, dizi yapımcılarına ve bu dizilere destek olan sponsorlara ciddi olarak tepkimizi gösterirsek, kanaatimce bu tür yozlaşmaları bitireceklerdir” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın-Sedat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir