• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Kızılay, Ramazan boyunca 13 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her sene Ramazan ayında binlerce aileye sıcak yemek, gıda kolisi ve diğer yardım çalışmalarında bulunan Kızılay Ağrı Şubesi bu sene de sayıyı artırarak yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

Hayırseverlerden aldıkları bağışlar ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren Kızılay Ağrı Şubesi, farklı çalışmalarla binlerce aileye ulaştıklarını belirtti.

Ramazan ayının ilk haftasında toplamda 2 binin üzerinde aileye yardımda bulunduklarını belirten Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Ramazan ayı boyunca 13 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Her gün 4 bin 500 kişilik sıcak yemek dağıttıklarını belirten Tatlı, "Her gün 3 bin 200 kişilik yemek yaptığımız bir aş evi, Ramazan’dan dolayı biz bu sayıyı 4 bin 500’e çıkardık. Birinci yapmış olduğumuz şey, kapasite artırmayla ilgili bir duruma girdik. Burada aile sayılarımız 600 iken, bu sayıyı 800-850’ye çıkardık, kişi sayısını ise 4 bin 500’e çıkarttık. Araçlarla sıcak yemeği evlerine kadar, kapılarına kadar ulaşmasını sağladığımız bir çalışma yapıyoruz." İfadelerini kullandı.   

"Bir Sınıf Bir Koli Projesi"

Öğrencilerin de desteği ile ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi hazırlamak için farklı farklı projelerinin olduğunu söyleyen Tatlı, " Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliği ile başlatmış olduğumuz bir proje vardı, "Bir Sınıf Bir Koli Projesi", geçen yıl ilkini yaptık, bu sene ikincisini yapmış olduğumuz bir proje. Burada şöyle bir çalışma yapıyoruz, öğrencilerimize, okullarımıza bırakmış olduğumuz boş kolileri, öğrencilerimizin, velilerimizin evlerinden getirdiği gıda malzemeleri ile kolilerin dolmasını talep ediyoruz. Burada şöyle bir güzellik var, o sınıftaki ihtiyaç sahibi aileye de o koli gidebilir. Arkadaşlarının kendi sınıfında hazırlamış olduğu koli yine o sınıftaki bir ihtiyaç sahibine gidebilir. Burada da şöyle yapacağız, kolileri topladık, Milli Eğitim ile beraber, öğrenci, öğretmen ve velilerimizle beraber dağıtıma onların da katıldığı bir şekilde yapacağız. Tabi ekstra gıda kolisi dağıtımlarımız var. İhtiyaç bölgelerinin tespitlerini daha önceden yapmıştık. Mahallelerde, TOKİ’lerde, köylerde gıda kolisi dağıtımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Çalışmalarımız bayram sabahına kadar yoğun bir şekilde sürecek"

Ramazan ayı boyunca çeşitli yardım çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerini ziyaret edeceklerini ifade eden Tatlı, yapacakları çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı, "Ramazan ayı zekât iler ilgili yoğun bir çalışmamız var. Zekât ile alakalı il genelinde 2 milyon TL, aile başına 500 TL’lik bir nakdi yardım var, bunların girişleri tamamlandı muhtemelen 3-4 güne kadar Ziraat Bankasından kendi kimlikleri ile gidip alabilirler. Bunun yanında Ramazan’ın arifesinde başlatmış olduğumuz "Bir Ekmekte Benden Olsun" kampanyası vardı, hemen yapalım dedik ve kampanyayı başlattık. 3,5 saatlik bir yayının sonunda 62 bin ekmeğin üzerinde bir ekmek bağışı alındı. Yine aynı şekilde Ramazan’ın 15. günü 'Dünya Yetimler Günü' münasebetiyle burada Valilik ve Kızılay iş birliği ile bin kişilik iftar yemeği düzenleyeceğiz. Gönüllü arkadaşlarımız ile beraber 30 bin kıyafet dağıtımı planlamasını yapıyoruz, "Köy Köy Mutluluk Götürüyoruz" adı altında köylere de dağıtım yapacağız. Çalışmalarımız bayram sabahına kadar yoğun bir şekilde sürecek. Biz gıda kolisi, sıcak yemek dağıtımının yanında bir de şöyle bir çalışma başlattık, sahur sofralarına ortak olmak için, reçel, zeytin, peynir, helva gibi sahurda tüketilecek malzemeleri de tedarik ediyoruz."

"13 bin ihtiyaç sahibi ailemize ulaşmayı hedefliyoruz"

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere uylaşmaya devam edeceklerini belirten Tatlı, "Ramazan’ın şu an ilk haftasındayız, şu anki verilere göre 2 binin üzerinde aileyi ziyaret ettik. Allah’ın izni ile ilk haftada 2 bin olarak belirlediğimiz sayıyı 12 bin, 13 bin ihtiyaç sahibi ailemize ulaşmayı hedefliyoruz. " dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir