• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Sivaslı miniklerden yetkililere mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Okul öncesi eğitime toplumun dikkatini çekmek ve yapılan çalışmaları geniş kitlelere duyurarak yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla; okul öncesi öğrencileri tarafından yetkililere, sivil toplum ve basın kuruluşlarına yönelik olarak hazırlanan mektuplar Merkez PTT Müdürlüğü’nden postaya verildi.

 

“Mektubumu Pulladım Büyüklerime Yolladım” adlı etkinlik kapsamında İl Merkezinde bulunan müstakil anaokullarından 5’er adet mektup hazırlandı. Hazırlanan 40 adet mektup basın mensuplarının da katılımıyla minikler tarafından postalandı.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Okul Öncesi Eğitimi Yılsonu Şenlikleri kapsamında çeşitli ziyaretler, televizyon programları, konferanslar, sergiler, kortej ve şenlik programı düzenlendiğini belirtti. Akpınar okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, “Bu etkinliklerle konunun gündeme getirilmesi, okul öncesi eğitiminin önemi hakkında kamuoyu oluşturulması ve önümüzdeki yıllardan itibaren İlimizde okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artırılarak, daha çok çocuğumuzun okul öncesi eğitimiyle buluşturulması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, “İnsanımız yüzyıllar boyunca hüzünleri de sevinçlerini de mektuplarla taşımışlardır. Mektuplar şiirlerimize, şarkılarımıza, öykülerimize, filmlerimize konu olmuştur. Postacının yolu beklenmiştir hep. Zarflara yapıştırılan pullarla koleksiyonlar oluşturulmuştur. Bugün elektronik ortamda çok daha hızlı iletişim kanalları kurulmuş olsa da hiç biri kültürümüzdeki mektubun tadını verememekte, yerini dolduramamaktadır. İşte bu sebeple biz de öğrencilerimizin postaneyle, mektupla, pulla tanışmaları bakımından böyle bir etkinlik düzenledik” diye konuştu.  (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir