• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Hırsızların Korkulu Rüyası Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hırsızlıkla mücadelede yeni yöntemler yolda...Japonların son icadı, bekçi köpekleri ile güvenlik kameralarının yerini almaya hazırlanıyor. Romanya`da ise eski bir ATM dolandırıcısı para makinelerinden hırsızlığı önleyen alet geliştirdi.

HIRSIZ AMAN VERMEYECEK

Hırsız eve ya da işyerine girer, kameralar eğer açı uygunsa hırsızı kaydeder. Fakat Japonların son icadı hem hırsızı şoka sokuyor, hem de onun eşgalini kaydetmek için üstüne üstüne gidiyor.

Japonya’nın en büyük güvenlik firmasının icadı insansız hava aracı, hırsızı tespit eder etmez havalanıyor.
Bir yandan hırsızı görüntülerken diğer yandan güvenlik merkezini uyarıyor. Üstelik belli mesafede kalarak hem kendini koruyor, hem de hırsızı korkutup kaçırıyor.

HIRSIZDAN KART KOPYALAMAYLA YAPILAN DOLANDIRICILIĞINA KARŞI YENİ ÇÖZÜM

Öte yandan teknolojik hırsızları durdurmak çok daha güç. Banka kartlarını kopyalayıp ATM’leri boşaltan ya da dünyanın öbür ucundan hesapları soyan korsanlar dur durak tanımıyor.

Fakat bu kez kendisi de hırsızlıktan hapis yatan Romanyalı bir bilgisayar korsanı, meslektaşlarına savaş açtı.

Kart kopyalama aparatları tasarlayan eski korsan Valentin Boanta, kopyalanamaz ATM düzeneği icat etti ve icadını bir teknoloji şirketiyle paylaştı.

"Güvenli döner sistem" denen aparat sayesinde, banka kartı, ATM’ye yatay olarak yerleştiriliyor ve sistem dönerek manyetik banttaki bilgilerin kopyalanmasını imkansız kılıyor.

İcadı yapan hırsız, “Yakalandığım için mutluyum, suç bende hastalık haline gelmişti. Artık güvenlik çözümleri için çalışıyorum” diyor.

Romanyalı eski korsanın hapisten çıkar çıkmaz işi şimdiden hazır…

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir