• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Van`ın ilk hayvan ambulansı hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van YYÜ Veteriner Fakültesi tarafından satın alınan ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku hizmete başladı. Merkeze bağlı Bakraçlı köyüne giden ambulans ve veteriner hekim ekibi, hayvanlara sağlık taraması ve suni tohumlama yaptı.

 

Hayvan ambulansı 7/24 hizmet verecek

Tam donanımlı ambulans, ilk görevini de Van merkez Bakraçlı köyünde yaptı. 7 kişilik ekiple 24 saat Van ve ilçelerinden 225 11 11 nolu numarayla hizmet veren hayvan ambulansı, çok cüzi fiyatlarla çiftçilere destek vermeyi hedefliyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle birçok hayvan hastalanıp sakatlanıyor. Yine sokakta yaşayan birçok hayvan çeşitli sebeplerden yaralanıyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak üniversitemize bir hayvan ambulansı aldık. Artık Van ve ilçelerimizde yaralanan bir hayvanı anında alarak üniversitemizdeki hayvan hastanesine taşıyabileceğiz” dedi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise ambulansın tam donanımlı olduğunu belirterek, “Ambulansımız içerisinde hayvana cerrahi operasyon yapılacak şekilde donatıldı. Her türlü cihaz mevcuttur. Bir küçükbaş hayvanı gerek duyulursa ambulansta ameliyat etme şansımız var. Büyükbaş hayvanlar için de ambulansın arkasındaki taşıma römorku kullanabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan uygulamadan son derece memnun olan hayvan sahipleri ise eskiden hastalanan hayvanları kestiklerini ancak bundan sonra hayvanlarında herhangi bir hastalık ortaya çıktığında veteriner hekimleri çağırdıklarını bunun kendileri için büyük bir nimet olduğunu ifade etti.   (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir