• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
`Dünya Süt Günü`nde halka süt dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 'Dünya Süt Günü' nedeniyle halka süt dağıttı.

 

Süt dağıtım etkinliğine Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç katıldı.

 

Bingöl Genç Caddesi Ulu Cami yan tarafında stand kurularak, getirilen tankerden pet bardaklara doldurulan sıcak süt vatandaşlara ikram edildi.

 

"Amacımız süt ürünlerinin tüketimine yönelik farkındalık oluşturmaktır’’

Gazetecilere konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, amaçlarının Bingöl'de süt üretimini geliştirmek ve süt ürünlerinin tüketimine yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Ildız, "Ülkemizde 21–25 Mayıs tarihleri arası Süt Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu etkinlikteki gayemiz, süt üretimi ve süt ürünlerinin tüketimine yönelik farkındalık oluşturmaktır. Çünkü gelişmiş ülkelere baktığımızda yıllık kişi başına tüketilen süt miktarı 100 litrenin üzerinde iken ülkemizde bu yaklaşık 26 litre civarındadır. Ülkemizde gazlı içecek tüketimine baktığımızda ise bu 40 litre civarındadır" dedi.

 

"Bingöl'ün geçmiş yıllarda olduğu gibi süt merkezi haline gelmesini hedefliyoruz"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ise, Bingöl'ün geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonra da süt merkezi haline gelmesini hedeflediklerini belirterek,  "Birlik olarak SÜTAŞ'ın Bingöl'e gelip süt almasıyla birlikte, süt toplama merkezi kurduk. Farklı projelerle sütün merkezi haline gelmesi için güçlü sanayinin olması gerekiyor. Güçlü sanayi olmadan hayvancılık gelişemez. Onun için insanların süt üretimi ile ilgili katkıları ve emekleri çok önemlidir. Hayvancılık bölgesi olan bir ilde sütün daha aktif hale gelmesi için herkesin çaba göstermesi gerekiyor. Biz de bu konuda Damızlık Sığır Birliği olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir