• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu yargıya müdahale etmek için elinden geleni yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 2 No'lu Barosu’nun Üsküdar Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğinde, avukatlarla bir araya gelen Bakan Bozdağ, meslektaşları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avukatların bir taraftan savunmayı, hak aramayı, müdafaayı, diğer taraftan adaletin vaktinde, dosdoğru tecellisinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Bakan Bozdağ, savunmayı güçlendirmenin Adalet Bakanlığının öncelikleri adımları arasında olacağını vurguladı.

Bozdağ, "Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinin sağlıklı işlemesi elbette herkesin üzerine düşeni hukuka uygun bir biçimde yapmasıyla mümkün olur. Anayasamıza, yasalarımıza ve hukuka uygun bir biçimde hareket eden her iş ve eylemini bu çerçevede hayata geçiren bir ülke, elbette hukuk devletini her anlamda ve her alanda tahkim eder. Türkiye’nin bu alanda yaşadıklarını hep beraber takip ediyoruz. Bir yandan siyaset kurumu, bir yandan yargıdan beklentileri olanlar bir yandan değişik hesapları olanlar sürekli bir biçimde yargı görevi yapan hakimlerimizi, savcılarımızı hedef tahtasına koyuyorlar, her gün veya belli aralıklarla sürekli haksız eleştirilerle onları yıpratmaya çalışıyorlar. Bir yandan biz yargıya güven artsın diyoruz, bir yandan yargı hizmetlerinden memnuniyet artsın diyoruz. Ama öte yandan hiçbir meslek grubunun, yargıda görev yapan avukatlar hâkimler ve savcılar kadar yıpratılmaya ve haksız eleştirilere ve muamelelere tabi tutulduğunu görmüyoruz. Büyük bir haksızlık yapıldığını buradan ifade etmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görülmekte olan bir dava ile ilgili bir tweet atıyor, eğer istediği gibi bir karar çıkarsa nasıl öveceğini, istediği gibi bir karar çıkmazsa nasıl itham edeceğini üstü kapalı bir şekilde ifade ediyor. 'Ben gelirsem şunu serbest bırakacağım. Bunu serbest bırakacağım.' Sanki mahkeme, tutuklama kararını sen mi verdin, yargılamayı sen mi açtın, nasıl yapacaksın. Bir yandan diyor ki 'Siz yargıya müdahale ediyorsunuz', öte yandan soruşturmanın başından sonuna kadar yargılamanın her aşamasına müdahale etmek için elinden ne geliyorsa onları sonuna kadar yapıyor. Bir tane doğru var. Yargıya müdahale yanlışsa hep beraber bunun karşısında duracağız." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir