• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Mavi Marmara Davası Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İsrail`in Gazze`ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası karasularda saldırı düzenleyerek 9 kişiyi katletmesi ile ilgili davanın üçüncü duruşma sona erdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 10 Ekim 2013 tarihine erteledi.
 
İki gün devam eden mahkeme de gemide yer olanların ifadeleri alındı. Ayrıca ifadesi alınmayan 15 müştekinin ifade vermesi için davetiye gönderilmesine karar verildi.
 
Avukatların Mavi Marmara’ya saldırı emrini veren dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında çıkartılmasını istediği “tutuklama ve İnterpol tarafından tutuklanma için kırmızı bülten çıkarılması” talebi mahkeme heyeti tarafından bir sonraki duruşmada görüşülecek.
 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek"ten 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek" suçlarından toplam 18 bin 32`şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
(Erkan Yavuz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir