• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Erdoğan`dan Ara Seçim Sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, CHP`lilerin yemin etmeyerek Meclisi boykot etmesiyle ilgili ara seçimi işaret ederek şöyle dedi: "Eğer yasama görevlerini yerine getirmezlerse parlamento içi hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapmak da bizim görevimizdir"

İşte Başbakan Erdoğan`ın açıklaması

"Yasama çalışmalarına katılmadıktan sonra alınan vekaletin anlamı olmaz. Anadolu`ya bütün milletvekillerini dağıtın, anlatın diyorlar. Neyi anlatacaksınız? İçeri de 2 milletvekili var onun için yemin etmedik diyemezsin. Bu yargıya karşı saygısızlıktır. MHP`nin yaptığı gibi sen de gel buradaki çalışmalara katıl. Şu anda anamuhalefet görevini yerine getirmiyor. Tek farkı var, tribünde izlemiyor Genel Kurul`a giriyor. Eğer bu süre içinde yeminlerini yaparak yasama görevine katılırlarsa biz bundan memnun oluruz. Eğer yasama görevlerini yerine getirmezlerse parlamento içi hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapmak da bizim görevimizdir"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`ın 15 Temmuz açıklaması için "Grup Başkanvekilimiz sürçü lisan etti" diyen Başbakan Erdoğan, "Bizim arzumuz muhalefetin yemin ederek orada yer almasıdır. Bizim bir önyargımız sözkonusu değil. Grupbaşkanvekili arkadaşım, ayın 15`i ile ilgili bir sürçü lisanı olmuş. Böyle bir tarih vermek istemiyorum. Ana muhalefet marjinal değildir. Demokrasilerde iktidarın alternatifidir. İktidarın alternatifi olan bir anamuhalefet marjinal kalıplar içerisinde hareket etmemeli. O yemini etmedikleri için ciddi sorumluluk altındadır" dedi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir