• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
 Obama: Müslümanlara Yönelik Şiddet Son Bulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Görüşme sonrasında iki lider, Oval Ofis’te basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 50 yıllık süre içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret eden ilk Myanmar lideri Sein, ülkesindeki ekonomik, siyasi ve demokratik reform süreçlerine ilişkin ‘uluslararası toplumun yardım ve anlayışına ihtiyaçları olduğunu’ kaydetti.

Myanmar’daki Müslüman toplumların maruz kaldığı şiddet konusunda uyarılarda bulunan Obama ise, ‘Ancak tüm halkının haklarına saygı duyan ülkelerin başarılı olacağını’ ifade etti:
 
“İnsanların yerinden edilmesi ve onlara yönelik şiddet son bulmalı. İnsanların ihtiyaç duyduğu yardımları alması ama bundan da önemlisi hakları ve haysiyetlerinin uzun vadede tanınmasının sağlanması için Myanmar hükümeti ve uluslararası toplum ile elimizden gelen her şekilde birlikte çalışmaya hazırız.”

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki temasları sırasında ‘Dünyanın acilen yeni bir adalet düzenine ihtiyacı olduğunu’ belirterek ‘Son dönemde Myanmar’da Müslümanlara yapılan zulümlere’ dikkat çekmişti.
 
Myanmar’da geçtiğimiz yıldan bu yana Rohingya Müslümanları ile yine bir başka Müslüman etnik grup olan Kaman halkına ait çok sayıda köy yakılırken; buralarda yaşayan binlerce  katledildi.
 
Myanmar Müslümanları ayrıca kendi ülkelerinde ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz bırakılıyor. -EURONEWS-

Bu haberler de ilginizi çekebilir