• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Ukraynalılar İslam’a koşuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Ukrayna’nın Odesa şehrinde savaş sürerken bir baba ile oğlu camiye gitti ve Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Öte yandan Türkiye’de ikamet eden 2 Ukraynalı kadın da Müslüman oldu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sürüyor. İstanbul’daki ‘ateşkes’ görüşmelerine rağmen Rusya’nın saldırıları sürüyor. Ukrayna’da bir yandan savaş sürerken diğer yandan da güzel haberler geliyor. Vitaly İmanov ve oğlu Sergey,  savaşın sürdüğü Odessa şehrinde camiye gitti ve Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

“İslam dinini kabul ettiğim için çok mutluyum”

İslamiyet’e geçen Baba İmanov, “Uzun zamandır İslam dinine geçmeyi düşünüyordum ama şimdi karar verdim. En son din olarak Allah bize bu dini gönderdi. Bu nedenle kabul ettim. Bu dinde çok fazla bilgi var ve bunları öğrendim.” İfadelerini kullandı. Babasıyla birlikte İslam dinine geçmenin mutluluğunu yaşayan Segey ise, “İslam'ı kabul etmeye karar verdim ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyordum. Bu konuda ailem bana yardım etti. Bugün bu kararı vererek, İslam dinini kabul ettiğim için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

70 yaşında İslam’la tanıştı

Ukrayna vatandaşı Baurda Nadejda ise Eskişehir’de (70), İslam’dan etkilenerek Müslüman oldu. Nadejda için Eskişehir İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Nadejda, “Ayşe” ismini aldı.

“Arkadaşımın yaşantısından etkilendim”

Son günlerde İslam’a geçen bir diğer Ukraynalı ise Tetiana Karaivan oldu. İstanbul Eyüpsultan Müftülüğünde İhtida merasimi düzenlenen Karaivan, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Ukraynalı Karaivan “Amira” ismini aldı. Psikolog olduğunu ve Müslüman olmasına Rus uyruklu bir arkadaşının vesile olduğunu ifade eden Amira, “Müslüman olan arkadaşlarımın yaşantısından etkilenerek İslam dinini araştırmaya başladım ve araştırmalarım sonucunda Müslüman olmaya karar verdim.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir