• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Efendimiz (SAV)’in dilinden Ramazan duaları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimizin Ramazan ayı duası ve Ramazan’da yaptığı sünnetler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının rahmet ve bereketinden istifade etmek isteyenler Peygamber Efendimizi (SAV) kendilerine örnek alabilirler. O’nun sünnetine uygun hareket etmek isteyenler için işte Peygamber Efendimizin (SAV) Ramazan’da yaptıkları

Peygamber Efendimiz (SAV) hayatının her karesinde Müslümanlara örnek olmuştur. Gerek duası, ibadeti ve her çeşit uygulamaları ile Müslümanlara nasıl yaşayacağını göstermek adına rehberlik etmiş, her zaman insanlara en doğru yolu göstermiştir.

Peygamber Efendimiz Ramazan ayında neler yapardı?

Rabbine dua etmeyi seven Peygamber Efendimiz mealen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah’ımız. Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle… Amin…” diyerek dua ederdi.

Peygamber Efendimiz (SAV) iftar vakti geldiğinde orucunu, “Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum” diyerek iftar ederdi.

Peygamber Efendimiz (SAV) Ramazanda şu sünnetlere devam etmiştir!

a) Sahura kalkmayı ihmal etmezdi. Bunu başkasına da tavsiye ederdi.

"Mutlaka sahura kalkın, çünkü sahurda bereket vardır." (Buharî, Savm, 20)

b) Her gün Kur'an okurdu. Özellikle Hz. Cebrail (as) ile mukabele şeklinde okurdu.

c) Ramazan boyunca cömertliği kat, kat artardı.

İbn Abbas anlatıyor:

"Hz. Peygamber Efendimiz (SAV) hayır konusunda insanların en cömerdiydi. Özellikle Ramazan ayında Hz. Cebrail (as) ile görüştüğünde bu cömertliğinin sınırı olmazdı. Hz. Cebrail (as) ile görüşmesi ise, Ramazan ayı boyunca her gün gerçekleşirdi. Onun da hayır-hasenattaki cömertliği esen rüzgâra benzerdi." (Buharî, Savm, 7).

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir