• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...

İslam Memiş altın ve dolar yorumu için dikkat çeken ifadeler kullandı. Mayıs ayında gerçekleşecek fırtınanın eylül ayına kadar durulmayacağını söyleyen İslam Memiş, Nisan ayının son fırsat olduğunu açıkladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN YORUMU: ÇARŞI PAZAR KARIŞACAK

"Nisan ayında altın alan aldı. Almayan çok büyük bir ziyan içerisinde olacak." diye yorumda bulunan Memiş, "Çünkü Mayıs çok büyük bir fırtına olacak. Küresel borsalarda ve ekonomilerde büyük bir daralma olacak ve çarşı pazar karışacaktır. Gram altın 900 altına sarkarsa kademeli alınabilir." dedi.

Öte yandan Memiş bu ay içerisinde gram altın fiyatının 900 TL altına sarkacağını öngördüğünü belirterek "Ama bu sarkmalar son geri çekilmeler olacak." diye konuştu.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR YORUMU: DOLAR FENA PATLAYACAK

Dolar kurunun TL karşısında sakin seyrine devam ederken İslam Memiş baskılanmanın normal olmadığını belirtti. Yaşanan bu sürecin sonuçlarının ağır olacağına işaret eden Memiş, doların tarihi zirvesini gördüğü günleri hatırlattı.

Yüksek gelen enflasyon rakamına rağmen dolar kurunun TL karşısında 14,70 seviyesini test edip tekrar 14,68 konuma geldiğini belirten Memiş, "Bu yüksek enflasyona rağmen doların baskılanması sağlıklı mı? Bence değil. Günün birinde patladığı zaman fena patlar. O eski seviyeler, Aralık ayındaki 17 – 18 TL rakamları geri dönebilir. Dolar/TL kurunda ciddi bir baskılanma var." ifadelerini kullandı.

Altın ve dolar yorumcusu İslam Memiş enflasyon rakamları ile ilgili de "halkın hissettiği yüzde 120 civarında. Enflasyonla mücadele çok kolay bir mücadele olmayacak. Enflasyonla mücadelenin daha şeffaf gerçekleşmesi gerekiyor. Günü kurtaran politikalar olmamalı. Özelikle tarım politikalarının ve enflasyonun milli bir mücadeleye dönüşmesi gerekiyor." yorumunda bulundu.