• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Namaz kılan kalmasa da Ayasofya cami olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Gazete yazarı Elif Örs, Türkiye`nin tarih sahnesinde yer alması için Ayasofya`nın camiye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul`un fethinden sonra İstanbul`un sadece dünyanın başkenti değil, “Hakk”ın başkenti olduğunu belirten Örs, "Tüm dünyaya ilanı, bunun böyle olduğunun en iyi göstergesi Ayasofya’nın cami olmasıydı. Osmanlı medeniyetinin tarih sahnesinden çekilmesiyle İstanbul’un “Hakk’ın başkenti” olduğu gerçeği unutulsun diye Ayasofya 1935 yılında müzeye çevrildi. Çünkü “Hakk’ın başkenti” olduğu gerçeğini unutmuş olan İstanbul, batılın isteğiydi. İddiasını unutmuş İstanbul dünya sahnesinde aktör olarak değil, sadece seyirci olarak kalacaktı" dedi.

Türkiye`nin tarih sahnesinde yer alması için Ayasofya`nın camiye dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Örs, "İstanbul’a ‘Hakk’ı iade edilmelidir. Türkiye’de bırak Sultan Ahmet Camii’ni dolduran cemaati tek namaz kılan kalmasa da Ayasofya cami olmalıdır. Elimizi güçlendirmeliyiz. Torunlarımızın yüzüne bakabilmek için bu tarihî hatadan dönmeliyiz. ‘Bize’ ait olana biletle değil, abdestle girmek için: “Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın!!!" şeklinde yazdı.

Risalehaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir