• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tek Kadın Bakan Fatma Şahin Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın milletvekili adayı gösterilmemesi, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da liste dışı kalması üzerine, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, kabinede tek kadın bakan olarak yer aldı. Şahin’in, milletvekilliği aday listesi belirlenirken, kadın vekil adayların gösterilmesinde etkili olduğu belirtilmişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in özgeçmişi şöyle: 1966 yılında Gaziantep’te doğdu. İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Özel sektörde SANKO Holding`in de aralarında bulunduğu çeşitli firmalarda mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 22. Dönem Milletvekili olarak Gaziantep`ten TBMM`ye girdi.

TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus Cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda görev yaptı. AK Parti Kadın Kolları’nda bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan`la ilgili oluşturulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nda ve Tuz Gölü Araştırma Komisyonu’nda çalıştı. İyi düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve iki çocuk annesi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir