• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Siyonist işgal rejimi 9 bin Filistinli çocuğu alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Raporda, halen işgal rejiminin zindanlarında ergenlik yaşının altında 160 Filistinli esirin çocuk bulunduğuna dikkat çekildi. Bunların işgal rejiminin Ofer, Damon ve Mecdu cezaevlerinde tutulduğu belirtildi.

Rapora göre işgalcilerin, 2000 yılının Eylül ayının sonunda patlak veren Aksa İntifadası'nın başlamasından bu yana tutukladığı 18 yaşın altındaki Filistinli sayısı ise 19 bini buldu. Bunların içinde 10 yaşın altında çocuklar da var.

Esir Kulübü yaptığı açıklamada, çocukların esir edilmesinin işgal rejiminin değişmeyen politikalarından biri olduğuna ve çocukların genellikle, Yahudileştirme faaliyeti çerçevesinde inşa edilen yerleşim merkezlerine yakın köylere, kasabalara, beldelere veya mülteci kamplarına ya da işgal altındaki Kudüs'ün mahallelerine yapılan baskınlarda esir edildiğine dikkat çekti. Açıklamada en fazla çocuğun Kudüs'teki evlere yapılan baskınlarda esir edildiği belirtildi.

Esir Kulübü'nün raporunda işgalcilerin çocuk esirlere sorgulama esnasında yaptıkları işkence ve işkence yöntemleri hakkında da bilgi verildi. Siyonist işgal rejiminin yasaları, Şabak elemanlarına, çocuklar da dâhil olmak üzere Filistinli esirlere sorgulama esnasında işkence yetkisi veriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir