• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Sivas`ta "Dünya Süt Günü" kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak ve 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Dünya Süt Haftası' olarak kutlanıyor.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sivas İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda “Dünya Süt Günü” dolayısıyla düzenlenen programa Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, il protokol üyeleri ile 60. Yıl İlkokulu öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

 

Dünya Süt Günü kutlamaları kapsamında yapılan programda, 60. Yıl İlkokulu öğrencileri tarafından okunan şiirler, halk oyunları ve gösteriler neşeli görüntülere sahne oldu.

 

21 Mayıs Dünya Süt Günü vesilesiyle öğrenci ve velilere Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız tarafından, “Gıda nedir? Muhafaza Yöntemleri Nelerdir? Gıda Ürünlerini Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?” konularında bilgilendirme yapıldı.

 

Kutlamaların ardından öğrencilere süt ve hediyeler ikram edilirken, süt tüketiminin özendirilmesi amacıyla düzenlenen programda, öğrenciler dağıtılan sütleri neşeli bir şekilde içti. (Veysi Siyah – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir