• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Barzani: PYD benim için bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güney Kurdistan Federe Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, PKK`nin Suriye ayağı olan PYD’nin Erbil/Hewlér antlaşmasına uymadığını ifade ederek, “PYD elindeki Kürtleri bıraksa bile bakışım asla değişmeyecek.PYD benim için bitmiştir. Onları hiçbir şekilde muhatap almayacağım” ifadelerini kullandı.
 
"PYD karanlık bir örgüt"
PKK’nin güdümündeki PYD’nin karanlık ve şaibeli yöntemleri tercih etmesiyle diğer çevrelerden ayrı davrandığını belirten Barzani, PYD’nin bu çirkin duruşunu ivedilikle terk etmesi çağrısında bulundu.
 
“PYD muhalif Kürtleri katlediyor buna izin vermeyeceğiz”
PYD’nin kendisine muhalif insanları katlettiğinin altını çizen Mesut Barzani, "Geçtiğimiz sene Temmuz ayı içerisinde Yüksek Kürt Komisyonu (YKK) kuruldu. Bu Kürt halkına büyük bir sevinç ve moral verdi. O tarihten beri Suriye`deki bütün partilere aynı mesafe ile yaklaşıyoruz. Ama belli bir grup (PYD), Hewlér/Erbil Antlaşması’ndan sonra kendisini diğer partilerden ayırarak şüpheli konuma düştü. Bu grup (PYD) Hewlér/Erbil antlaşmasına uymamakla birlikte insanları öldürerek ve kaçırarak diğer Kürt partilere zarar veriyor. Artık buna izin vermeyeceğiz" denildi.
 
Peki! Süreç nasıl başladı?
Federe Kürdistan Hükümeti ile PKK’nin Suriye Kürdistanı’ndaki kolu PYD arasındaki gerilimin fitili Cumartesi günü 75 Suriye Kürt Demokrat Partisi üyesinin kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürülmesiyle başladı.
 
Barzani söz konusu gelişme üzerine harekete geçerek PYD’ye ültimatom vererek, 75 Kürdün Pazar akşamına kadar bırakılmaması halinde sınır kapısını kapatacağını bildirmişti.
 
PYD kaçırdığı El Parti üyelerini bırakmayınca Barzani sınır kapılarını PKK/PYD’ye kapattı.
 
Son gelen haberlere göre, Güney Kurdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin tutumunu sertleştirerek PYD’yi hedef alması ve kapıları kapatması sonrası, PKK/PYD’nin kaçırdığı 75 Kürdü serbest bıraktığı kaydedildi. (Murat Burtaş – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir