• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Sel mağduru esnafın zarar tespitine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karaduman ile Belediye, Defterdarlık, AFAT ve Çevre Ve Şehircilik il müdürlükleri görevlileri ile çarşı esnafını ziyaret etti.

 

Sel suları altında kalan işyerlerini tek tek dolaşarak esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Nadiroğlu, esnaflarla bir de toplantı yaptı. Dün yaşanan sel felaketinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Nadiroğlu, Belediye, Defterdarlık, İl Özel İdaresi, AFAD, Çevre ve Şehircilik müdürlükleri, VATSO ile Aydın Talay Yer altı Çarşısı Derneği Yönetim Kurulundan oluşan bir komisyon kurarak çalışmalara başladıklarını kaydetti.

 

Komisyonun yapacağı çalışma sonucu esnafların zararı tespit edilerek hazırlanacak bir raporla Valiliğe sunacaklarını anlatan Nadiroğlu, “Bu zarar ziyan tespiti tamamen Sayın Valimizin sağduyulu yaklaşımları sonucu yapılıyor. Ancak zarar ziyan tespiti yapılırken, esnaflarımız afakî rakamlar yerine gerçek zarar ziyanını beyan etmesi durumunda çalışmalar daha hızlı yürütülecek” dedi.

 

Ödeme vadesi gelmiş çek ve senetleri olduğunu ifade eden esnaf ise, zararlarının yanı sıra iş kayıpları olduğunu da ifade ederek, işyerlerinin temizlenmesi için zarar tespitinin bir an önce tamamlanmasını istedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir