• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Hristiyan Örgüt 100 Bin Kişiyi Öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uganda`da Hristiyanlardan oluşan Tanrının Direniş Ordusu isimli LRA örgütünün, Kongo, Güney Sudan ve Merkez Afrika`da geçen 25 yılda 100 bin insanı katlettiği bildirildi. BM İnsan Hakları Komiseri Navi Pillay`ın ofisi tarafından yapılan araştırmaya göre LRA`nın 100 bine yakın çocuğu da kaçırdığı belirtildi. New York`ta konu ile ilgili açıklama yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, yakında katliamlarla ilgili raporun yayınlanacağını söyledi.
 
LRA lideri Joseph Kony, savaş suçlusu olarak Uluslararası Lahey Mahkemesi tarafından aranıyor. LRA 80`li yılların sonunda Kuzey Uganda`daki `Acholi` kabilesinin haklarını savunmak için kurulan bir örgüt. Bugün ise Afrika`nın merkezinde yaptığı katliamlar, tecavüzler ve çocuk kaçırma eylemleriyle tüm dünyada adı biliniyor.
 
Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Ban Ki-moon, son zamanlarda LRA`nın eylemlerinde azalma görülse de, Merkez Afrika Cumhuriyeti ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti`nin bazı sınır bölgelerinde eylemlerine devam ettiğini kaydetti.
BM raporuna göre LRA, 2012`de 212 saldırı eylemi yaptı ve bu eylemlerde 45 kişi örgüt tarafından öldürüldü. Dörtte biri çocuklardan oluşan 220 kişi de yine bu örgüt tarafından kaçırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir