• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şeyh Mahmut Türbesi`ne binlerce kişi akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı (Baştırma Şexa) köyünde gerçekleşen türbe ziyaretine binlerce kişi katıldı.

 

Şeyh Mahmut türbe ziyaretine gelen binlerce kişiye, adak için kesilen kurbanlıklardan hazırlanan yemekler ikram edildi. Korku başta olmak üzere çeşitli psikolojik rahatsızlıkları olanlar, sevdiği insanla evlenmek isteyenler ve sınava girecek öğrenciler türbede dua etti.

 

Türbe ziyareti ile ilgili bilgi veren Celal Tarhan, her yıl binlerce insanın Batman, çevre iller ve İstanbul gibi şehirlerden Şeyh Mahmut türbesine geldiğini belirterek; “Her yıl Mayıs ayının üçüncü Cuması Şeyh Mahmut Türbesi’ne gelip kurbanlar keserek gelen misafirlere ikram ediyoruz. Özelikle psikolojik sorunları olanlar Şeyh Mahmut’a ait olan zerk adlı silahı da vücutlarına sürerek şifa arıyor. Daha sonra erkekler Cuma Namazı’nı kıldıktan sonra türbeye giderek bütün Müslümanlara dua ediyor. Çoluk çocuk akşama kadar ziyarette kaldıktan sonra evlerine dönüyor” dedi.

 

Şeyh Mahmut’a gelen Cengiz Tarhan’da, “Her yıl Türkiye’nin değişik ilerinden buraya binlerce insan geliyor. Onları burada misafir ediyoruz. Kestiğimiz kurbanlardan onlara yemek veriyoruz. Onlarda ibadetlerini yapıp bütün Müslümanlara dua edip akşama kadar Şeyh Mahmut’ta kalarak evlerine huzur içinde dönüyorlar” şeklinde konuştu.

 

Türbeye ziyarete gelen kadınlarda türbede çocuklarına ve özellikle barışın gelmesi için dua ettiklerini söylediler.

 

Şeyh Mahmut’un, Irak’ın Basra şehrinden 698 yıl önce Hz. Ömer zamanında Sason’a geldiği, oradan da Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı köyüne geçip yerleştiği ve orada vefat ettiği belirtiliyor. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir