• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
`Kurdistan Yasaları Kur`an`a Muhalif Olmamalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERBİL - Goran lideri Nuşirewan Mustafa, üst yönetimde bulunanlarla birlikte Hüda Par heyetini karşıladı. Hüda Par Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz Goran Partisi lideri Nuşirevan Mustafa’ya kendilerini misafir ettikleri için teşekkürlerini bildirdikten sonra, yeni bir siyasi parti kurduklarını, bu münasebetle hem tanışmak hem de karşılıklı istifade etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Goran Parti lideri Nuşirewan Mustafa, Hüda Par’ın kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını, parti olarak herkesle müspet diyalog ve alakanın kurulmasını hedeflediklerini belirtti.
 
“Kurdistan yasalarının Kur’an’a muhalif olmaması gerektiğini savunuyoruz”
Nuşirewan Mustafa sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli ve insani hakların hiçbir şeye feda edilmemesi gerektiğinin inancındayız. Aynı şekilde halkımızın Müslüman olmaları sebebiyle de hiçbir yasanın Kurana muhalif olmaması gerektiğini savunuyoruz. Şu anda Kurdistan’da İslami düşünceye sahip iki partiyle birlikte müttefik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ittifakın halkımıza büyük katkılar sunduğuna inanıyoruz."
 
Birçok hususta fikir alış verişinin yapılmasından sonra Hüda Par heyetinin müsaade istemesiyle görüşme sona erdi.
 
Goran Partisi, Celal Telebani`nin lideri olduğu YNK partisinden ayrılmıştır. Parti sosyalist bir parti olmasına rağmen iki tane İslami parti olan Komala İslami ve Yekgırto ile birlikte muhalefette yer almış ve seçimlerde birlikte hareket etmişlerdir. Şu anki beraberlikleri de gayet uyumlu ve faydalı devam etmektedir.
 
Goran’ın Irak meclisinde 8, Kurdistan bölge meclisinde ise 25 Milletvekili mevcuttur. Irak Kürdistan`ının üçüncü büyük partisidir. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir