• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
"Sadece Doğu`daki değil Batı`dakilerin de barışa ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve beraberindeki heyet, bir dizi incelemelerde bulunmak için Batman’a gelerek Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

 

Batman’a gelmelerindeki en büyük önemin Batman Petrolsporun güreşe ve güreşçiye yapmış olduğu yatırım olduğunu belirten  Yerlikaya, “Batman’a geliş amacım, buradaki faaliyetleri yerinde görmektir. Batı neyse bizim için Doğu’da, Kuzey neyse Güney’de aynıdır. Türkiye’deki güreşi bütünlük haline getirebilmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Üniversitemizde beden eğitimi yüksek bölümü kurulmuş. Üniversitemiz genç ve dinamik içinde böyle bir bölümü açmada emeği geçen rektör ve rektör yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Güreşimizin de burada olması bize mutluluk veriyor” dedi.

 

TPAO’nun güreşe vermiş olduğu hizmetleri yerinde görmek için bir takım incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Yerlikaya, “Bizler artık Ankara’dan veya İstanbul’dan sporu, sporcuyu ve camiayı oturduğu yerde yöneten bir başkan modeline hayır diyoruz. Faaliyetleri yerinde görüp o faaliyetleri artırmak, valiliğimizde, spor il müdürlüğümüzde ve üniversitemizde ortak bir çalışma ile Ramazan ayında yağlı güreş yapma imkânı bulabiliriz. Buradaki o heyecanı yakalamak, birlikteliği sağlamak, hem sürece katkı verebilmek ve milli birlik ve kardeşlik içinde beraberliği oluşturma gayesindeyiz. Sadece Doğu’daki vatandaşın barışa ihtiyacı yok, Batı’daki vatandaşında buradaki huzura ve refaha ihtiyacı var. Biz bunu güreş vasıtasıyla kaynaştırmak istiyoruz. Bu konuda bize destek olan tüm yetkililere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu kendisini ziyarete gelen Yerlikaya’ya plaket verdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir