• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Cizre`de 11 kız hafız olarak taçlarını taktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre Müftülüğüne bağlı Hz. Nuh Kuran kursunda hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 11 bayan hafız için hafızlık merasimi düzenlendi.
 
Cizre Merkez Hz. Nuh Camiinde düzenlenen törene İl Müftüsü Abdullah Kaplan, İdil Müftüsü Hasan Yardak, İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, Müftülük görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Hz. Nuh Kuran Kursunda hafızlığını tamamlayan Elif Ercan, Cennet Bülbül, Halide Sabuncu, Emine Tutar, Ayşe Belge, Fatma Genç, Asiye Varol, Elif Onur, Veysiye Elçi, Emine Durmaz, Halime Cayıldak`a hafızlık tacı takıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftüsü Abdullah Kaplan, “Birçok etkinlik için bayanlara taç giydirildiğini fakat bunlar içinde en anlamlı ve en hayırlısının hafızlığını tamamlayan kızlarımızın takmış oldukları taçtır" dedi. Kaplan, hem hafızlığı tamamlayarak taç giymeye hak kazanan kızları hem de kızların eğitim sürecinde fedakârlıklar gösteren annelerini tebrik edip, hafızlığın önemi ve gerekliliği ile ilgili açıklamalar yaparak sözlerini tamamladı.
 
İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız da, öğrencileri tebrik ederek hafızlık müesseselerinin önemi hakkında kısa bir açıklama yaptı. 
 
Program Kur’an kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ilahi ve semazen gösterisiyle devam etti. Törende daha sonra hafızlara belgeleri ile birlikte altın ve çeşitli hediyeler verildi. Program yapılan dua ile sona erdi.  (Abit Dündar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir