• DOLAR 32.503
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2486.759
  • ...
Kıyıya vuran ölü yunusların sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özelikle şubat ayından bu yana sıkça görülen yunus ölümleri endişelendiriyor.  Trabzon’un Sürmene ilçesi sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar, kumsal ve kayalık alanda telef olmuş 2 yunusun olduğunu fark ettiler.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yunusların vücudunda kesici ya da delici alet yaraları görülmedi.

Telef olan yunuslar ekipler tarafından sahil kenarından kaldırıldı. Aynı sahil kenarında geçtiğimiz hafta da bir yunus kıyıya vurmuştu.  

Ölü yunuslarla ilgili TÜDAV açıklama yapmıştı

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), geçtiğimiz günlerde kıyıya vuran yunus ölümleriyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Şubat ayının son haftası başlayan süreç, Karaya Vuran Deniz Memelileri İletişim Ağı’mıza gelen ihbarlar ve medyaya yansıyan kayıtlar ile 80 bireyi aşmıştır. Ölümlerin görüldüğü sahiller batıdan doğuya; Ormanlı, Akpınar, Ağaçlı, Kısırkaya, Kilyos, Rumeli Feneri, İstanbul Boğazı, Kilyos, Sahilköy, Alacalı, Şile, Karasu, Zonguldak ve Sinop’tur, yani Türkiye’nin Batı Karadeniz sahilleridir. Uzmanlarımızın ulaşabildiği tırtak bireylerinin bilimsel incelemesi sonucunda ölüm sebeplerinin balıkçılık etkileşimine bağlı olarak ağda boğulma olduğu belirlenmiştir." (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir