• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İlk defa oruç tutan çocuklar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan'ın ilk gününde ilk kez oruç tutan çocuklar, Üsküdar Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını düzenlediği 'İlk Orucum İlk İftarım' programında bir araya geldi. 800 çocuğun katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı.

Görme engelli Yunus Emre Çelikbaş isimli çocuğun Kuran'ın Kerim tilavetiyle başlayan programda, Osmanlı zamanından Ramazan geleneği olan Hacivat Karagöz gölge oyunu oynatıldı. İftar vaktinin girmesiyle ezanı okumak için yine çocuklar sahneye çıktı.

Ramazan'ın ilk günü oruç tutan çocuklar İLKHA muhabirine ilk gün yaşadıklarını anlattı.

10 yaşındaki Mustafa Sami, "Bayadır oruç tutmadığım için önce alışamadım sonrasında Ramazan çok güzel bir zevk oldu. Hemen çabuk geçti. Her zaman Ramazan orucumu tutacağım." dedi.

Uzun zamandan beri oruç tuttuğunu belirten Ayşe Melek Kamer, "Suriyeli kardeşlerimizi anlamak ve onların neler hissettiğini anlayabilmek ve Allah'ın bizden istediği için oruç tutuyoruz. Oruç tutmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

 

İlk defa oruç tutan 9 yaşındaki Mustafa Salih isimli çocuk ise, "Güzel bir duygu ama yine de zorluklar oluyor, çok susanıyor. Oruç tutma hakkında çok az bilgim var, hiç suyu olmayan kişileri anlamaya çalışmamız için oruç tutuyoruz.  Bundan sonrada tutacağım." şeklinde konuştu.

İlk orucu olmadığını daha öncede oruç tuttuğunu ifade eden Sinan Güneş, ibadet etmek için birde sabrımızı tutmak, iradeli olmak için oruç tutuyoruz dedi.

"Oruç tutmak zor gelmesin Allah yardım eder"

9 yaşındaki Mustafa Eymen ise, "Bazen bayılacak gibi oldum, bazen çok yoruldum bazen de açlığı hissetmedim öyle geçiyor. Oruç tutmak zor gelmesin Allah yardım eder. Tutmayanlar tutmayı denesin, olmazsa tekne orucu da olur." ifadelerini kullandı.

3-4 yıldan beri Ramazan orucu tuttuğunu belirten Salih Ekrem, "İlk gün gayet güzeldi. Bugün sorunsuz geçti çok şükür. Güzel bir Ramazan olacağını tahmin ediyorum." diye belirtti.

İlk günün güzel geçtiğini aktaran Eymen Acarer isimli çocuk ise, "Bir sıkıntı çıkmadı. Allah'a ibadet etmek için, aç kalanları anlayabilmek için oruç tutuyoruz. Günümüz çok güzel geçiyor. İlk günlerde biraz acıksak da zamanla alışıyoruz. Kötü şeyler geçmiyor, güzel oluyor. Arkadaşlarıma oruç tutmayı tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

"Oruç tutmak tam bir Müslüman olmuş gibi hissettiriyor"

9 yaşındaki Kübra Küçükşengül isimli çocuk ise, "Daha önceden de oruç tutmuştum. Tekne orucu da tuttum, gerçek oruçta tuttum. Birinci olarak farz olduğu ve İslam'ın şartlarından biri olduğu için, ikinci olarak ise Allah'u Teala bizden bunu istiyor. Sağlığa yaraları da var birde o yüzde oruç tutuyorum. Bence oruç tutsunlar çünkü oruç çok iyi oluyor. Hem zaten sağlığa da iyi geliyormuş. Oruç tutmak insanı iyi hissettiriyor. Dosdoğru biriymiş gibi hissettiriyor. Oruç tutmak tam bir Müslüman olmuş gibi hissettiriyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir