• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
MANA-DER Gençlik Merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA -  Bir yıl önce kurulan, sosyal ve kültürel alanda çalışmalar yapan Manisa Araştırmalar Derneğinin (MANA-DER) Gençlik Merkezi İslami STK temsilcilerinin ve davetlilerin katılımı ve Ramazan Kayan Hoca’nın yaptığı dua ve tekbirlerle eşliğinde açıldı.

 

Program, Yusuf Ege Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mustafa Soykök Hoca, “İdeal sahibi bir genç yetiştirmek, mefkûre sahibi, ahlaklı, anne ve babasına saygılı, dinine ve milletine faydalı olmanın gayesinde bir nesil yetiştirmek arzusu ve iştiyakı içerisindeyiz. Cenabı Allah bu mekânın hakkını verebilmeyi bizlere nasip eylesin. Allah, verdiği nimetleri, bu mekânları ve bu hayatı O’nun yolunda harcamak ve kullanmak için vermiştir. MANA-DER, bu gaye için kurulmuştur“ dedi.

 

Programda bir konuşma yapan Ramazan Kayan Hoca, “Üç ayların rahmet yüklü iklimini teneffüs ederken,  burada gençlere yönelik bu mekânların açılışına tanıklık etmek, gelecekle ilgili umutları besleyen, ufukları açan nesillere bir mektep ve bir miras bırakmak arzusu içerisinde gönül veren Müslümanların dünya ve ahiret hayatı için kalıcı iyilikler, kalıcı güzellikler içeriyor” şeklinde konuştu.

 

Hedeflerinin sadece bu dünya ile sınırlı olmadığını belirten Kayan, “Mezara kadar olan hayatın sorununu düşünmüyoruz, mezardan sonraki geleceğimizin sorunlarını düşünüyoruz. Zamanın getirdiği tüm kirlilikleri, yozlaşmaları ve çürümeleri hesaba katarak, bir mümin duyarlılığı ile gençliğimize bir duyarlılık kazandırmamız gerekir. Ama önce bu şahsiyeti kendimiz kuşanmamız gerekir. Sıradanlaşmaktan, dünyevileşmekten ve duyarsızlaşmaktan kurtulabilmek için güçlü birer şahsiyet olarak hayata ağırlığımızı koymamız lazım. Silik ve saldırgan değil, ama ağırlığı ve saygınlığı olan bir neslin devreye girmesi için işi sıkı tutmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

Davetlilere yemek ikram edildi.(Ramazan Sındıraç – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir