• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Hancağız Barajı pislik içinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep’in Nizip ilçesinin 7 km güneyinde bulunan Hancağız Barajı’nın etrafındaki köylüler barajdan etrafa yayılan kötü kokulardan oldukça rahatsız.
 
Sorun barajı besleyen Nizip çayına Gaziantep Başpınar Sanayi’nin kimyasal atıkları ile Nizip Yaşar Ambalaj Kağıt Fabrikası atıklarının ve lağım sularının karışması.
 
Köy halkı baraja karışan kimyasallardan dolayı yayılan kötü kokudan ve baraj pisliğinden şikâyetçi durumda.
 
Baraj kenarındaki Kale köyde ikamet eden Ali Osman Kılıçparlar,”Yaz geldi bu barajla ilgili sıkıntılarımız yine başladı. Yaz mevsiminde suların biraz çekilmesiyle barajdaki sineklerden ve kokudan dolayı evimizin ne içinde nede dışında bir rahat yüzü göremiyoruz. Yaz gecelerinde sivrisinekler için Cibindirik (Cibinlik, sineğe karşı tülden yapılan korunak)kuruyoruz. Ama  o da sadece sinekler için işe yarıyor kokuya bir etkisi olmuyor. Yıllardır yaz aylarında bunları yaşıyoruz. Yetkililerden biri gece buraya gelip sadece bir saat köyümüzde dursa, bizim neler çektiğimizi anlar. Ama herkes bu durumu uzaktan izliyor ve yetkililerden ne gelen var ne giden. Yetkililerden bu soruna bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.
 
Nizip çayının etrafındaki tarım alanları, Hancağız barajının suladığı 35 bin dönüm tarım alanı, dere kenarında ve baraj kenarında yaşayan halk, bu kirlilikten dolayı hastalık ve tarımdaki azalmadan nasibini almış durumda. (Bayram Çakar - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir