• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Filistin'deki direniş hareketleri Cenin şehitleri için mesaj yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'deki direniş hareketleri bu sabah Batı Şeria'daki Cenin'in güneyinde Arrabe kavşağında işgalci rejim kolluğu tarafından kuşatmaya alınarak şehit edilen 3 genç için taziye mesajları yayınladı.

İslami Cihad Hareketi, şehit edilen gençlerin kendi hareketlerine mensup olduğunu hatırlatarak, "Siyonist düşman mübarek Ramazan ayının birinci gününde kahraman mücahitlerimizden üçünü şehit ederek düşmanca bir suç işledi. Bu suç tüm Filistin halkına karşı işlenmiş bir suçtur." ifadesine yer verdi.

İşgal rejiminin bu suçuna karşı, hareketin de suça denk bir karşılık verileceği belirtilen açıklamada, işgal rejiminin, her Ramazan'ın başlangıcında bu tür suçlar işlemekte ısrar etmek suretiyle bu mübarek aya karşı saygısızlığını ibraz etmeye çalıştığına dikkat çekildi.

HAMAS da yayımladığı taziye mesajında son saldırının siyonist düşmanın Filistin halkına yönelik saldırı ve cinayet politikasının bir yansıması olduğunu vurguladı. Açıklamada işgalcinin bu tutumunun ona umduğu güvenliği sağlayamayacağı; çünkü onun saldırgan tutumuna karşı Filistin halkının da direniş ve mücadelesini artıracağı kaydedildi.

Bunun yanı sıra Direniş Komiteleri de bir basın bildirisi yayınlayarak, şehitlerin kanlarının siyonist düşmana karşı sürdürülen direnişin kandillerini besleyen yakıt olacağını ve bu direnişin zafere ve yurda dönüşe kadar süreceğini dile getirdi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir