• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Karamehmet`in 7 Şirketine Haciz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding`in TMSF`ye borçları kapsamında Borsa İstanbul`a bir liste göndererek, borç tutarı belirtilen şirket ve şahısların; mal, hak ve alacaklarının borca yetecek kısmına haciz konulmasına karar verildiğini bildirdi.

Borsa İstanbul`un KAP`ta yayınladığı TMSF`nin listesinde 45 şirket ve şahıs ismi yer alırken, Çukurova Holding`in borç tutarı hanesinde gecikme zammı hariç 984.2 milyon lira görünüyor.

Listede Akdeniz Endüstri, BMC Sanayi, KVK Mobil, Endüstri Holding, Genel Denizcilik, Baytur İnşaat, AKS Televizyon gibi şirketlerin yanı sıra, Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkman, Güray Kılıç, Tayfun Bayazıt gibi şahıs isimleri de yer alıyor.

TMSF yetkilileri, geriye dönük gecikme faizi hesaplaması yapılması gerektiğini belirterek, toplam borç tutarının henüz belli olmadığını söylediler.

Diğer yandan TMSF hissesinin duyurulabilmesi amacıyla geçici olarak işleme kapatılan Çukurova Holding`in hissedar olduğu Turkcell işlem sırası 15.00`te yeniden işleme açıldı.

Turkcell hisseleri saat 15:17`de yüzde 2.09 kayıpla 11.70 liradan işlem görüyordu.

Karamehmet İsviçre`de en zenginler listesinde!

Vatan gazetesinden Berk Gümüş`ün haberine göre; geçtiğimiz Cuma günü akşamı TMSF`ye olan borçlarının bir bölümünü zamanında ödemediği için sahibi olduğu Çukurova Holding`e ait Show TV ve BMC`nin yönetimi TMSF (Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu) tarafından devralınan Mehmet Emin Karamehmet, İsviçre`nin en zenginler listesine dahil oluyor. İsviçre`nin en önemli ekonomi dergisi ‘Bilan`da Luigino Canal imzasıyla yayınlanan haber Türkiye`de bilinmeyen bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.

LİSTEYİ BİLAN HAZIRLADI

Bilan`ın İsviçre`nin en zengin 300 ismini belirlediği listeye son dönemde 3 yeni ismin girdiğini belirten Canal, bu üç ismi, "listenin yayınlandığı tarihi beklemeden tanıtmak istiyorum" diyerek açıkladı. Haberde üç zenginden ilkinin Forbes`a göre 2,4 milyar dolarlık bir servetin sahibi olduğu belirtilen ve Türkiye`nin de zenginler listesinde başı çeken Mehmet Emin Karamehmet olduğunu vurguladı. Listeye Karamehmet dışında iki de Fransız girdi. Maden imparatorluğunun başındaki milyarder işadamı Benjamin Steinmetz ve endüstriyel tüketim ürünleri devi Manutan`ın sahibi Jean-Pierre Guichard de Karamehmet ile birlikte listenin yeni versiyonunda boy gösterecek.

"CENEVRE`DE İKAMET EDİYOR"

Bilan`da yayınlanan haberde Mehmet Emin Karamehmet`in yılın bir bölümünü Cenevre`deki evinde geçirdiğine dikkat çekiliyor. Dergide yayınlanan makalede Mehmet Emin Karamehmet ile ilgili şu satırlar yer aldı: "Çukurova Holding`in sahibi Mehmet Emin Karamehmet, Forbes dergisinin tahminine göre 2,4 milyar dolarlık bir serveti yönetiyor. 69 yaşındaki bu Türk, ambalaj, kimyasal ürünler, finans, inşaat, savunma, telekomünikasyon ve medya iştiraklerini elinde bulunduruyor. Servetinin büyük bir kısmı, Türkiye`nin en büyük mobil operatörü Turkcell kaynaklı. Uzun yıllardır Cenevre`nin lüks bir mahallesinde ikamet eden Karamehmet, radarımıza yakalandı."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir