• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurtulmuş Diyarbakır'da STK ve kanaat önderleriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ettikten sonra merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde STK ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Kurtulmuş, şehirlerin hedeflerini gerçekleştirmek için sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin aynı noktaya doğru hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'yi ve bölgeyi parçalamak isteyen emperyalizmin oyunları karşısında Diyarbakır'ın zorluklar yaşadığına vurgu yapan Kurtulmuş, "Ortadoğu'nun nasıl paramparça hale getirildiğini, ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının nasıl heba edildiğini, insanlar arasındaki çatışmayla on yıllarca yılının çalındığını hepimiz yakinen görüyoruz. İnsanları etnik köken veya mezhep farklılıkları üzerinden parçalayarak kendi iradelerini gerçekleştirmek istiyorlar. Buna karşı Türkiye'de 40 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele etmiş, büyük bedeller ödemiştir. Allah'a şükür bunların hepsi geride kaldı." dedi.

Diyarbakır'ın sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinden kenti daha ileriye götürmek için her türlü çabayı beklediklerini sözlerine ekleyen Kurtulmuş, "Şehirlerin hedeflerini gerçekleştirmesindeki en önemli yollardan birisi ortak hedeflerde buluşabilmektir. Diyarbakır'ın sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin hep aynı noktaya doğru hareket etmesi lazım. Sizden istirhamım; Diyarbakır'ın meseleleri ile ilgili yekvücut olmanız, ortak sivil bir inisiyatif oluşturarak siyasetin işini kolaylaştırmanız, karar alma mekanizmalarına yardımcı olmanız ve böylece bu şehrin bulunduğu noktadan çok daha ileriye gitmesini temin etmenizdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir