• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Van’da KDV indirimi denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, bazı ürünlerde KDV oranlarında indirimler uygulanacağını açıklamıştı.

Bu doğrultuda hayata geçirilen yeni vergi uygulamalarının bugünden itibaren etiketlere yansıması denetlendi.

Temel ihtiyaç maddelerinde KDV’nin yüzde 8'e düşürülmesinin ardından, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın talimatları ile ilçedeki marketlerde denetim gerçekleşti.

Denetimlere İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Duman, Van Ticaret İl Müdürü Mehmet Murat Keremoğlu, Belediyeye bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Tüketicilerin temel ihtiyaç maddeleri kapsamında olan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, kâğıt mendil, peçete ile bebek bezleri gibi ürünlerin satışında KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesini ve bunun etiket fiyatlarına yansıtılıp yansıtılmadığını denetleyen ekipler, uygulamaya uymayan marketlere yönelik tutanaklar düzenledi.

Verilen süre sonunda etiketlerini güncellemeyen firmalara ilgili yasalar çerçevesinde cezai müeyyide uygulanacak. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir